«Καρατομήθηκε» ο διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας εν μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων-μαμούθ

Βελούδινο διαζύγιο υποτίθεται ότι πήρε ο Θεόδωρος Λάγιος από τη θέση του διευθυντή Εξοπλισμών, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το υπουργείο Άμυνας, δίνοντας την επιστολή που έστειλε ο πρώτος στον υπουργό Άμυναςς, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ωστόσο, τις προηγούμενες εβδομάδες, και ιδίως τις τελευταίες ημέρες, είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο που δείχνει καθαρά ότι κάποιοι «κύκλοι» μεθόδευσαν την «εκπαραθύρωσή» του.

Το Law & Order παρουσίασε αναλυτικά ορισμένες από τις πρωτοφανείς

μεθοδεύσεις για την απομάκρυνσή του.

Ενδεικτικό αυτών των απίστευτων πρακτικών για μια συντεταγμένη Πολιτεία είναι η μαζική διοχέτευση mail από -υποτίθεται- άγνωστο αποστολέα με «ψευδώνυμο» προς όλους τους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν θέματα του υπουργείου Άμυνας, όπου στοχοποιούνταν ανοικτά ο Θ. Λάγιος για την υπόθεση της «δωρεάς» εκ μέρους των ΗΠΑ μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, Μ1117, στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι χτες, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, στο υπουργείο Άμυναςς βρέθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.

Το άκρως ενδιαφέρον είναι ότι η απομάκρυνση του Θ. Λάγιου σημειώνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία «τρέχουν» εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ, συνολικού ύψους περί τα 10 δισ. ευρώ.

Ενα από αυτά που εκκρεμούν είναι η αγορά νέου πολεμικού πλοίου, ύψους άνω των πέντε δισ. ευρώ, καθώς και πολλά άλλα. Κάτι που κάνει τις ενδιαφερόμενες ξένες εταιρείες, τους εδώ εκπροσώπους τους και, βέβαια, τα κάθε λογής «γραφεία δημοσίων σχέσεων» να έχουν πάρει φωτιά και να διαγκωνίζονται για το μερίδιο του λέοντος των εξοπλιστικών.

Η απομάκρυνση, λοιπόν, του Θ. Λάγιου από την κρίσιμης σημασίας για τα εξοπλιστικά θέση του, εύλογα γεννά πολλά και σοβαρά ερωτηματικά γύρω από το τι έχει συμβεί -και συμβαίνει- σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ των ελληνικών ΕΔ.

Να σημειωθεί ότι ο Θ. Λάγιος τοποθετήθηκε στη θέση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2019 και είχε πενταετές συμβόλαιο. Ως εκ τούτου, η τόσο γρήγορη λήξη του «συμβολαίου» του, και η «κλωτσιά» σε άλλη «καλύτερη» θέση που όπως όλα δείχνουν μοιάζει μάλλον διακοσμητική, είναι φυσικό να προκαλεί προβληματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες, μετά το άκρως περίεργο, ψευδώνυμο mail, που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία τη Δευτέρα στις 11,30 τη νύκτα (!), ο Θ. Λάγιος συναντήθηκε με τον Ν. Παναγιωτόπουλο, κύκλοι του οποίου, αμέσως μετά, απέφευγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι πρόκειται να απομακρυνθεί.

Κατά την έντονη φημολογία που επικράτησε κατόπιν, ο Θ. Λάγιος φέρεται να ήλθε σε επαφή και με το μέγαρο Μαξίμου, για να διοχετευθούν στη συνέχεια από κύκλους του υπουργείου Άμυναςς «καθησυχαστικές» πληροφορίες περί της παραμονής στη θέση του.

Παρά ταύτα, σήμερα, ο ίδιος ουσιαστικά ανακοίνωσε την «παραίτησή» του από το πόστο του διευθυντή εξοπλισμών.

Η επιστολή του προς τον Ν.Παναγιωτόπουλο, με σημερινή ημερομηνία, έτσι όπως την παρουσιάζει το υπουργείο Άμυναςς, έχει ως εξής:

«Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είχα σήμερα την ευκαιρία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, να τον ενημερώσω αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδέχθηκα την σημαντική πρόταση του Υπουργού να αναλάβω την θέση σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

Ευχαριστώ τη φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη του νέου μου ρόλου εκπροσωπώντας την χώρα μας σε έναν κρίσιμο τομέα για την αμυντική πολιτική μας προκειμένου να προσφέρω από τη νέα μου θέση τις υπηρεσίες μου με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας».

Πηγή: lawandorder.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα