«Καμπανάκι» για λουκέτα σε 13.000 επιχειρήσεις το 2017 [πίνακας]

11:41 6/9/2017 - Πηγή: Antinews

Καμπανάκι χτυπάει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για πιθανό «λουκέτο» σε ακόμη 13.000 επιχειρήσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Από μια τέτοια εξέλιξη προκύπτει υψηλός κίνδυνος για απώλεια 21.000 θέσεων εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).

«Το 38,1% των επιχειρήσεων θεωρεί αρκετά και πολύ πιθανό να κλείσει το επόμενο διάστημα», τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ στην εξαμηνιαία της έρευνα, στην οποία αποτυπώνεται

το οικονομικό κλίμα στις μικρές επιχειρήσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τάση, που αποδίδεται στην παγιοποίηση των υψηλών φορολογικών επιβαρύνσεων (αύξηση προκαταβολής φόρου, στην αύξηση ΦΠΑ και ειδικών τελών, στην αύξηση φορολογικού συντελεστή στο 29%), στη συσσώρευση οφειλών και στην αδυναμία εξεύρεσης αγορών για την αντιστάθμιση της ισχνής καταναλωτικής ζήτησης.

Παράλληλα, το γεγονός ότι το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε περικοπές θέσεων εργασίας είναι διπλάσιο εκείνων που δηλώνουν πως θα τις αυξήσουν (8,4% έναντι 4,5%) αντανακλά το αίσθημα επιφυλακτικότητας και αναμονής των επιχειρήσεων για την πορεία της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα