Ιταλοί δικαστές: H Mαφία προστάτευε τον Μπερλουσκόνι

23:01 5/9/2013 - Πηγή: Antinews

Μια συμφωνία, η οποία είχε συναφθεί πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και προέβλεπε την «παροχή προστασίας στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την Κόζα Νόστρα», αποκάλυψαν Ιταλοί δικαστές. Η εν λόγω δικαστική απόφαση είχε ανακοινωθεί την 25η Μαρτίου και αφορούσε την καταδίκη του Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι, πρώην γερουσιαστή και στενού συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι,

σε επτά χρόνια κάθειρξη για συνέργεια με την μαφία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται στην απόφαση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1974 «με την συμμετοχή των Ντελ’ Ούτρι, Μπερλουσκόνι και αρχιμαφιόζων όπως του Στέφανο Μποτάντε, αποφασίστηκε η παροχή προστασίας στον Μπερλουσκόνι από το οργανωμένο έγκλημα της Σικελίας». Η προστασία στον επιχειρηματία «θα γινόταν με την καταβολή χρηματικών ποσών και την διαμεσολάβηση του Μαρτσέλο Ντελ’ Ούτρι. Κατά την συνάντηση αυτή φέρεται να επισημοποιήθηκε η συμφωνία που συνέδεε τον Μπερλουσκόνι, τον Ντελ’ Ούτρι και την Κόζα Νόστρα μέχρι το 1992». Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας ο Μπερλουσκόνι φέρεται ότι είχε προσλάβει στην βίλα του Άρκορε, επισήμως ως σταβλίτη, τον Βιτόριο Μάγκανο, πρόσωπο που συνδεόταν με την μαφία της Σικελίας.

Ο Μπερλουσκόνι είχε υποστηρίξει ότι το 1974 η μαφία είχε προσπαθήσει να απαγάγει τον μεγαλύτερο γιο του, Πιερσίλβιο, ο οποίος ήταν τότε 5 ετών. Εκείνη την περίοδο εκείνη, ο επιχειρηματίας και πρώην πρωθυπουργός είχε φυγαδεύσει την οικογένειά του στην Ισπανία.
ansa.it

Keywords
Τυχαία Θέματα