Ισπανία: πωλούνται εγκαταλελειμμένα χωριά σε τιμή ευκαιρίας

Ψάχνετε ένα αρχαίο ισπανικό χωριό; Τα μεσιτικά γραφεία το προσφέρουν. Πωλούν ολόκληρα εγκαταλελειμμένα χωριά σε τιμή ευκαιρίας και μερικές φορές τα χαρίζουν κιόλας. Χιλιάδες εγκαταλελειμμένα χωριά σε όλη την Ισπανία είναι προς πώληση, καθώς οι θέσεις εργασίας εγκαταλείπουν την επαρχία και η αγροτική ζωή στη χώρα αργοσβήνει. Μάλιστα υπάρχουν τόσα πολλά που διαθέσιμα, που μερικά τα δίνουν κυριολεκτικά δωρεάν.

Εξειδικευμένα μεσιτικά γραφεία βοηθούν στον εντοπισμό των περίπου 2.900 άδειων χωριών και τα πωλούν σε ιδιοκτήτες, πολλοί από τους οποίους είναι ξένοι. Αλλά κάποιοι

δήμοι, θέλοντας απεγνωσμένα να βρουν κάποιους που να προσέχουν τις αρχαίες και εγκαταλελειμμένες περιουσίες τους, τα δίνουν δωρεάν. Ένα συγκρότημα από τρία πέτρινα σπίτια και μια σιταποθήκη, ένα τυπικό χωριουδάκι στη βορειοδυτική Ισπανία, μπορεί να κοστίζει λιγότερο από 100.000 δολάρια. Η αγορά κάποιων χωριών περιλαμβάνει την προϋπόθεση ο νέος ιδιοκτήτης τους να τα φροντίσει για την διατήρησή τους, καθώς πολλά από αυτά χρονολογούνται στο Μεσαίωνα.

http://time.com/18239/this-broke-country-is-basically-giving-away-free-villages/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα