Ισπανία: Νέο σκάνδαλο κλονίζει την κυβέρνηση Ραχόι

Ένα 24ωρο μετά τα νέα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στα «μαύρα ταμεία» του Λαϊκού Κόμματος κι ενώ πληθαίνουν οι φωνές για άμεση παραίτησή του, ο Μαριάνο Ραχόι καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα γραπτά μηνύματα υποστήριξης προς τον υπόδικο ταμία του Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «El Mundo», ο Ραχόι στήριζε τον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος (PP), Λουίς Μπάρθενας που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, φορολογικές απάτες και μίζες από κατασκευαστικές εταιρείες,

ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του το 2008. Η El Mundo δημοσίευσε αντίγραφο από τα γραπτά μηνύματα που φέρεται ότι αντάλλαξε ο Ραχόι με τον υπόδικο πρώην ταμία του ΡΡ.

Σύσσωμη η σοσιαλιστική αντιπολίτευση της Ισπανίας έχει ζητήσει την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού καθώς συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι χρηματιζόταν από το 1997 ως το 1999, όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Παιδείας. Την ίδια ώρα, το Λαϊκό Κόμμα απορρίπτει τις κατηγορίες περί «μιζών» από κατασκευαστικές εταιρείες που φέρεται ότι λάμβαναν επί σχεδόν δύο δεκαετίες ο Μαριάνο Ραχόι κι άλλοι ηγέτες του κόμματος.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/e22daefc-ec9b-11e2-a0a4-00144feabdc0.html#axzz2YrBNdKHZ

Keywords
Τυχαία Θέματα