Η «θρησκευτική ιδεολογία» όπλισε τον ύποπτο της επίθεσης στο Παρίσι

Ομολόγησε, έπειτα από ανάκριση από τις γαλλικές αρχές, ο 22χρονος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στρατιώτη Σεντρίκ Κορντιέ που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή La Défense στο Παρίσι. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κίνητρο του δράστη ήταν η «θρησκευτική ιδεολογία».

Ο 22χρονος ύποπτος με το όνομα Αλεξάντρ (έτσι τον παρουσίασαν οι Αρχές), είχε συλληφθεί το πρωί στην Υβελίν, 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παρισιού. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο συλληφθείς μόλις τους

αντίκρισε είπε: «Ξέρω γιατί έχετε έρθει». Όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι Αρχές έφτασαν σε εκείνον χάρη στα ίχνη γενετικού υλικού που άφησε στον τόπο του συμβάντος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι οπαδός «του παραδοσιακού δηλαδή του ριζοσπασιτικού ισλάμ και ήθελε να επιτεθεί σε αντιπρόσωπο του κράτους». Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για «οπαδό του τζιχάντ», δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έρευνα θα δείξει πότε ο άνδρας αυτός προσχώρησε στο τζιχάντ. Ως τη στιγμή της επίθεσης, ο συλληφθείς ήταν γνωστός στην αστυνομία για μικροαδικήματα, όπως κλοπές.

Η επίθεση έχει καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης και οι εικόνες είναι καθαρές. Η αστυνομία εκτός από τις εικόνες αυτές έχει στην κατοχή της και μια τσάντα που εγκατέλειψε ο δράστης, η οποία περιέχει ένα μαχαίρι και ένα μπουκάλι ποτού, στοιχεία τα οποία επέτρεψαν την αναγνώρισή του, κυρίως χάρη στην εξέταση DNA.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22699156

Keywords
Τυχαία Θέματα