Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η σημειολογία σηματοδοτεί τη μειοδοσία. Συμφωνεί κι ο Σαμαράς με τις κινήσεις του Κυριάκου;

Του Αγανακτισμένου Δεξιού

Με την ούρα στα σκέλια συναντήθηκε ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δυστυχώς, ο Κυριάκος αντί να συμπεριφερθεί ως πρωθυπουργός ισχυρού κι ανεξάρτητου κράτους προσκύνησε τον Σουλτάνο (έκανε κι έναν τσαμπουκά κατά της Κύπρου πριν το ραντεβού, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ποιος κάνει κουμάντο),

αποδεχόμενος να τον συναντήσει σε τουρκικό έδαφος.

Στο περίφημο «Σπίτι της Τουρκίας» που έχτισε ο επεκτατικός τραμπούκος γείτονας για να επιδεικνύει το… τουρκικό μεγαλείο.

Με τους Γεραπετρίτη – Φιντάν να έχουν συμφωνήσει προφανώς τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνθηκολόγησης, στη χθεσινή αιφνιδιαστική μυστική τους συνάντηση.

Τουλάχιστον παραδώστε την Ελλάδα σε διεθνές έδαφος, κύριε πρωθυπουργέ. Έτσι για τα προσχήματα.

Ωστόσο, ως γνωστόν, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Καθώς το ξεπούλημα της κυριαρχίας μας που πασχίζει να κρύψει ο Μητσοτάκης με λεκτικές περικοκλάδες έχει ήδη φανερωθεί σε ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» (Στη Νέα Υόρκη κλείνει τις Πρέσπες του Αιγαίου ο Μητσοτάκης).

Ρεπορτάζ το οποίο μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει διαψευστεί.

Αποκαλύπτοντας ότι ο Μητσοτάκης με όχημα την προδοτική – μερική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που έκοψε τη θαλάσσια ισχύ μας στον 28ο μεσημβρινό (η Ελλάδα έχει δεχθεί σιωπηλά ότι το Καστελόριζο έχει 0% ΑΟΖ, η Ρόδος 20%, η Κάρπαθος και η Κρήτη 40%), θα προσφέρει απλόχερα στον Ερντογάν την υλοποίηση της διαβόητης «Γαλάζιας Πατρίδας».

Κοινώς, επί της ουσίας ο Μητσοτάκης κονιορτοποιεί τόσο την ΑΟΖ μας όσο και της Κύπρου, για να μην πίνει μόνιμα ο Ταγίπ βότκες με τον Βλαδίμηρο και στεναχωρηθούν οι «σύμμαχοι».

Και τι θα πάρει για αντάλλαγμα για να πουλήσει στους χαχόλους τις Πρέσπες του Αιγαίου ως εθνική επιτυχία;

Tην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από 6 σε 10 μίλια, με την Τουρκία να κρατά όμως το casus belli για την περαιτέρω επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων μέχρι τα 12.

Όλα αυτά εννοείται ότι θα επικυρωθούν από τη… σολομώντεια Χάγη.

Μιλάμε για θρίαμβο, όχι αστεία.

Εντούτοις, μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η απόλυτη σιωπή του Αντώνη Σαμαρά.

Θα θυμάστε φυσικά τα περί μη διαπραγμάτευσης με πειρατές, έξω οι Τούρκοι από το Αιγαίο κλπ., που εξαπέλυε το προηγούμενο διάστημα.

Δύο τινά συμβαίνουν:

Ή έχει βάλει νερό στο κρασί του και συμφωνεί με τις εθνομηδενιστικές μεθοδεύσεις του Μητσοτάκη.

Ή τρέχει όλη μέρα για να μην πατώσει στις περιφερειακές ο Πτωχός και δεν έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Καλό θα ήταν να προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις.

The post Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η σημειολογία σηματοδοτεί τη μειοδοσία. Συμφωνεί κι ο Σαμαράς με τις κινήσεις του Κυριάκου;   appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα