Η Ρωσία ανακήρυξε την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της

Ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Μπελμπέκ, στο έδαφος της Κριμαίας, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μεταφερθεί από ρωσικές δυνάμεις σε ένα χώρο για συνομιλίες, αφού ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη βάση με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού και αυτόματα επιθετικά τουφέκια.

[photo_1]

Ένας Ουκρανός τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στην κατάληψη της βάσης αυτής, η οποία ήταν μία από τις τελευταίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που παρέμεναν ακόμη υπό ουκρανικό έλεγχο, όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Γιούλι Μαμτσούρ στο πρακτορείο

ειδήσεων Ρόιτερς.

[photo_2]

Λίγο νωρίτερα, περίπου 200 φιλορώσοι εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Νοβοφεντόριβκα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πλήθος εισέβαλε στη βάση και άρχισε να σπάει τα παράθυρα, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο χώρο επιχείρησαν να αντιδράσουν με ρίψεις καπνογόνων στους εισβολείς.

[photo_3]

Η Ρωσία ανακήρυξε πριν από λίγο την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της. Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε ότι η ρωσική σημαία υψώθηκε σε 147 στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία καθώς και σε 54 από τα 67 πλοία του ουκρανικού στόλου.

Το υπουργείο προσθέτει ότι λιγότεροι από 2.000 από τους τουλάχιστον 18.000 Ουκρανούς στρατιώτες επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Κριμαία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα