Η ΝΔ να κάνει... κόλαση τη Βουλή για να αποκαλυφθεί η εξαπάτηση του Τσίπρα

To πιο εξοργιστικό απ’ όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα είναι ότι η κυβέρνηση επιμένει πως δεν παίρνει κανένα μέτρο ή «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα» που έλεγε και συνεχίζει να λέει ο Τσίπρας. Ακόμη και την ώρα που το μνημόνιο τέσσερα έχει πάει στη Βουλή, το έχουν όλοι στα χέρια τους και οι βουλευτές το διαβάζουν (όσοι μπορούν και κάνουν τον κόπο) υπουργοί

επιμένουν ότι όλα είναι στη φαντασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των… συστημικών ΜΜΕ.

Για όλα φταίνε οι άλλοι, όμως, ούτε ένα μέτρο δεν υπάρχει. Είναι εικονική πραγματικότητα ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουν πάρει μέτρα ύψους 14 δις ευρώ. Όλα εικονικά είναι και οι συνταξιούχοι δεν θα δεχθούν μειώσεις στις συντάξεις τους. Ούτε το αφορολόγητο θα μειωθεί, ούτε περικοπές στους ένστολους ή στα επιδόματα ή τις φοροελαφρύνσεις δεν θα υπάρξουν.

Ψέματα είναι όλα, συκοφαντίες, δεν υπάρχουν μέτρα. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης κι έτσι θα πάει μέχρι την ψήφιση των μέτρων. Είναι τόσο εξοργιστική αυτή η προσπάθεια να περάσουν και νέα μνημόνια χωρίς να υπάρξει ούτε μια προσπάθεια αντίστασης. Και πολλές φορές τους περνάει. Βάζουν μπροστά τα αντίμετρα που δεν θα ισχύσουν ποτέ ή θα είναι ελάχιστα, και ουσιαστικά λένε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι μόνο… θετικά μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την έρευνα της Prorata που δημοσιεύεται σήμερα, το 39%, δηλαδή 4 στους 10 πιστεύουν ότι τα θετικά αντίμετρα είναι μάλλον σημαντικά ή σημαντικά ενώ το 35% τα θεωρεί ασήμαντα ή μάλλον ασήμαντα. Παρ’ ότι το 72% κρίνει κακή τη συμφωνία εντούτοις έχει περάσει στην κοινή γνώμη ότι υπάρχουν και θετικά αντίμετρα που προφανώς θα εξισορροπήσουν τα κακά μέτρα.

Ο Τσίπρας έχει περάσει στην κοινή γνώμη ότι ένα ευρώ μέτρα θα αντικατασταθεί με ένα ευρώ αντίμετρα και όλα καλά κι ωραία. Κανένα πρόβλημα, η Ελλάδα ανακάμπτει, οι επενδύσεις έρχονται, η ανάπτυξη είναι εδώ. Το πιστεύει αυτό πολύς κόσμος, έχει φάει το σανό αμάσητο και γι’ αυτό οι αντιδράσεις είναι χλιαρές.

Ευθύνη και καθήκον της αντιπολίτευσης είναι να αποκαλύψουν μέχρι την τελευταία της πτυχή αυτή την τεράστια εξαπάτηση. Γι’ αυτό οι επόμενες ημέρες στη Βουλή, και ειδικά στις επιτροπές όχι στην Ολομέλεια, είναι κρίσιμες. Πρέπει να κάνει τα πάντα η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα για να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό ότι και μέτρα άνω των 5 δις ευρώ υπάρχουν στο νομοσχέδιο, και τα αντίμετρα είναι μαϊμού αλλά και ότι δεν υπάρχει καμιά ρητή δέσμευση για το χρέος. Η Βουλή πρέπει να γίνει… κόλαση το επόμενο χρονικό διάστημα, να ξεφτιλίσουν με κάθε τρόπο τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Κι αν υπάρχει έστω η παραμικρή αίσθηση σοβαρότητας και υπευθυνότητας, λίγο πριν την ψηφοφορία να σηκωθούν και να φύγουν όλα τα κόμματα. Ας μείνουν να σηκώσουν τα χεράκια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, μπορεί και κάποιοι φίλοι τους Χρυσαυγίτες.

Ούτε το ΚΚΕ δεν πρέπει να ψηφίσει, ούτε καν τα αντίμετρα δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης διότι απλά είναι μέρος της πολιτικής εξαπάτησης. Ας φύγουν λοιπόν όλοι κι ας καταγγείλουν στον ελληνικό λαό τι παίζεται πάνω στις πλάτες του. Αυτό το πραξικόπημα του Τσίπρα δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Είναι η χειρότερη μορφή απάτης που δεν έχει προηγούμενο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα