Η «Μακεδονία», η νέα κωλοτούμπα του Πάνου και η στριμωγμένη ΝΔ

17:21 4/1/2018 - Πηγή: Antinews

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του Σκοπιανού που σκόπιμα και με ύπουλο τρόπο άνοιξε η κυβέρνηση, δημιουργούν οι δηλώσεις του Π. Καμμένου και του Ν. Κοτζιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μια σύνθετη ονομασία ενιαίας χρήσης. Κάτι που σημαίνει ότι θα περιλαμβάνεται η λέξη «Μακεδονία» κι απλώς δεν έχει διευκρινιστεί αν θα έχουμε γεωγραφικό προσδιορισμό (Άνω, Βόρεια κ.λπ.) ή αν θα έχουμε Νέα

Μακεδονία ή Nova Macedonia το οποίο δεν πρόκειται να περάσει από τον ελληνικό λαό ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου συνιστούν όμως μια ακόμη κωλοτούμπα του υπουργού Άμυνας κι επιβεβαιώνονται όλοι όσοι ήξεραν ότι ο… Ιωάννης Μελισσανίδης της πολιτικής θα το έκανε.

Να θυμίσουμε ότι στις 18 Δεκεμβρίου ο κ. Καμμένος έλεγε από τη Θεσσαλονίκη:

«Ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου "Μακεδονία" και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.

Σήμερα, με το γνωστό αγέρωχο ύφος του είπε έξω από το Μαξίμου:

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, είναι η ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την ΕΡΕ. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, αναγνωρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν εκ μέρους της παράταξης, θα ακολουθήσει την οποιαδήποτε απόφαση για το θέμα του Σκοπιανού. Υπάρχουν δύο αποφάσεις-σταθμοί για το Σκοπιανό. Η μία είναι η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή (σ.σ.: το 1992) και η άλλη είναι η απόφαση του Βουκουρεστίου (σ.σ.: το 2008). Θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν. Έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών».

Και συνέχισε: «Ο κ. Κοτζιάς δεν είναι από αυτούς που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ή που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό, όπως η κυρία Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι. Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και όταν θα έρθει η ώρα, οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να διατυπώσουν την τελική εθνική λύση».

«Ο ελληνικός όρος Μακεδονία είναι μια πάγια εθνική θέση, επιμένω σε αυτή και ελπίζω ότι η λύση θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Καταλάβατε τι είπε σήμερα; Ότι ελπίζει πως θα είναι μια συμφέρουσα λύση, επομένως δεν αποκλείεται και ο ίδιος να ψηφίσει τον όρο Μακεδονία που πριν από δέκα ημέρες απέρριπτε.

Φαίνεται ότι δεν δυσκολεύτηκε και πολύ ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς για να τον πείσουν να μη λέει πράγματα που δεν θα κάνει. Άλλωστε, η καρέκλα της εξουσίας είναι γλυκιά και δεν πρόκειται να την αφήσει με τίποτε.

Η αλήθεια είναι ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τον όρο Μακεδονία στη Βουλή, όσο λεβέντες και πατριώτες κι αν το παίζουν. Και θα την δικαιολογήσουν λέγοντας ότι είναι στη «γραμμή Καραμανλή». Ασχέτως εάν ο Καραμανλής με το «Όχι» στο Βουκουρέστι μπλόκαρε τα βρώμικα σχέδια των «συμμάχων» μας καταφέρνοντας έτσι να διασώσει από τα νύχια των επίβουλων την μία και μοναδική Ελληνική Μακεδονία. Κλασσική τακτική διαστρέβλωσης δηλαδή, αρκεί να κρατήσουν την καρέκλα.

Η στάση της ΝΔ

Αυτά για την κυβέρνηση και τον Καμμένο που σχεδιάζουν αυτά που σχεδιάζουν ερήμην των πάντων. Η αλλαγή στάσης των ΑΝΕΛ και οι σχεδιασμοί του Μαξίμου από την άλλη, στριμώχνουν για τα καλά τη Νέα Δημοκρατία, η οποία συνεχίζει να ποιεί την νήσσαν και αφήνει την κυβέρνηση να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Η θέση του Μητσοτάκη, σύμφωνα με συνέντευξή του σε γνωστό μέσο, εξακολουθεί να είναι ότι αν δεν υπάρχει κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τότε η ΝΔ δεν θα δώσει στήριξη στην κυβέρνηση.

Από εδώ και πέρα όμως, και με δεδομένη τη στροφή Καμμένου ο οποίος θα ψηφίσει μια σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία, τι θα κάνει η ΝΔ; Ποια θα είναι η στάση της στη διαπραγμάτευση; Τι θα επιλέξει αν έρθει μια πρόταση σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή στη Βουλή;

Από εδώ και πέρα η Πειραιώς πρέπει να αφήσει την ερμαφρόδιτη στάση από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν φαίνεται να πέφτει ούτε από το Σκοπιανό.

Τι θα κάνει; Μπορεί να εξηγήσει στο λαό τι σημαίνουν οι επιλογές για την ονομασία των Σκοπίων; Έχει δική της πρόταση εθνικά ωφέλιμη; Μπορεί να μπλοκάρει μια ντροπιαστική επιλογή που θα ζημιώσει στο μέλλον την Ελλάδα; Μπορεί να υποσχεθεί ότι η ίδια θα λύσει το ζήτημα αυτό αν γίνει κυβέρνηση;

Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα, που λέει και ο λαός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα