"Η 'Μακεδονία' δεν είναι κράτος" υποστηρίζει Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής

16:07 8/2/2017 - Πηγή: Antinews

Την άποψη πως τα Σκόπια δεν είναι κανονικό κράτος και πρέπει να διαλυθεί, εξέφρασε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ και μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντάνα Ροχραμπάχερ.

"Η θέση μου είναι ότι η 'Μακεδονία' δεν είναι χώρα. Λυπάμαι, δεν είναι χώρα", δήλωσε ο Ροχραμπάχερ, μιλώντας στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus. "Υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός στην χώρα τους, που ποτέ δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ενωμένοι στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, Κοσοβάροι και Αλβανοί από

την 'Μακεδονία' πρέπει να ενσωματωθούν στο Κόσοβο και το υπόλοιπο της 'Μακεδονίας' να γίνει μέρος της Βουλγαρίας, ή όποιας άλλης χώρας εκείνοι αισθάνονται πιο κοντά τους" είπε. "Η ιδέα είναι να κρατάμε ζωντανή τη 'Μακεδονία' επειδή κάποιος πριν από 30 χρόνια αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να βγει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας", συμπλήρωσε. Τόνισε μάλιστα πως θα πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός των συνόρων και ότι δεν φοβάται την ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων αντέδρασε άμεσα, καταθέτοντας διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. "Οι απόψεις του όπως εκφράστηκαν δημιουργούν ένταση σχετικά με την 'Μακεδονία' στην περιοχή. Πυροδοτούν την εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές περιοχές και μας γυρνούν στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα αφαιρέσει επαρκώς οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τις δηλωμένες θέσεις και θα επιβεβαιώσει την πολιτική του έναντι της Μακεδονίας και των Βαλκανίων", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

rt.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα