Η κυβέρνηση υπέγραψε την θανατική της καταδίκη

Έξι ημέρες πριν από το δημοψήφισμα παρωδία, πίσω από αυτό το… δημοκρατικό πραξικόπημα μιας κυβέρνησης ανεύθυνων ερασιτεχνών που στηρίχτηκε στο σύνθημα «ΑΝΕΛ – Ζωή – Χρυσή Αυγή», και όλα είναι ανοικτά. Ακόμη και αυτό να μη γίνει καθώς εκτιμάται ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να βρεθεί λύση στο και πέντε και να κλείσει κάποια συμφωνία με τους δανειστές. Την Τετάρτη άλλωστε έχει ανακοινωθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

που θα συζητήσει εναλλακτικές για την ελληνική οικονομία. Ίσως εκεί να πέσουν στο τραπέζι συμβιβαστικές προτάσεις που θα κινούνται στα επίπεδα του «αριστερού μνημονίου» των 8 και πλέον δις ευρώ που η κυβέρνηση με εύσχημο τρόπο αποκρύβει για ευνόητους λόγους.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι πρωτόγνωρες για την Ελλάδα, θα νιώσουμε κι εμείς πώς είναι να μην λειτουργούν οι τράπεζες, ο βασικός πυλώνας μιας οικονομίας. Ακόμη και στα κομμουνιστικά καθεστώτα μόνο με ανοικτές τράπεζες λειτουργεί ένα κράτος. Αυτές οι δραματικές ημέρες όπου ο κόσμος θα μάθει από την καλή και από την ανάποδη τι ακριβώς προκάλεσε η άφρονα πολιτική ενός πολιτικού νάνου όπως ο Τσίπρας, είναι καλό να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και να δούμε από εδώ και στο εξής που θα πάμε ενωμένοι, χωρίς εμφυλιοπολεμικό κλίμα που θα κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση για την Ελλάδα.

Πέρα από κομματικές ταυτότητες και φανατισμούς αυτό που προέχει είναι η προάσπιση της χώρας καθώς σε περιπτώσεις κρίσης όπως αυτή υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να προσέξουμε, κυρίως σε εθνικά ζητήματα.

Όμως, με τις αποκαλύψεις να είναι απίστευτες και με τη ζημιά που ήδη έχει πάθει η Ελλάδα ο τίτλος «εσχάτη προδοσία» που χρησιμοποιήσαμε στο antinews πριν μερικές ημέρες αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που διαπράττεται σε βάρος του ελληνικού λαού.

Αποκαλύφθηκε ότι ο Τσίπρας μιλούσε εδώ και εβδομάδες με τους Αμερικανούς οι οποίοι γνώριζαν για το capital control. Πιθανότατα να ήξεραν και για το δημοψήφισμα και γεννάται το ερώτημα: Ποιοι κέρδισαν από αυτή την πληροφορία; Ποιοι έπαιξαν στο χρηματιστήριο ή στα ομόλογα δισεκατομμύρια; Και γιατί έπρεπε να ενημερωθεί η Ουάσιγκτον για το θέμα αυτό όταν είναι γνωστό ότι δεν θα καιγόταν και πολύ αν δημιουργούνταν αναταραχή στην ευρωζώνη; Μήπως δηλαδή υπάρχει κάποια μυστική «συμμαχία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον αμερικανικό παράγοντα;

Και βεβαίως ποιους άλλους είχαν ενημερώσει οι Συριζαίοι;

Υπάρχει και το θέμα της ζημιάς που προκαλείται: Στις τράπεζες, στην οικονομία, στον τουρισμό, στην εμπιστοσύνη των ξένων για τη χώρα ώστε να έρθουν να επενδύσουν σ’ αυτήν. Επίσης τι θα γίνει αν καταρρεύσουν τα έσοδα, μεγαλώσει η τρύπα στον προϋπολογισμό και χρειαστούν περισσότερα μέτρα; Πόσο αποτιμάται το έγκλημα των πέντε μηνών και κυρίως των τριών τελευταίων ημερών; Μήπως θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα, όχι για τις πολιτικές αποφάσεις αλλά για την τέλεση πιθανών κακουργημάτων με αφορμή τις πολιτικές αποφάσεις;

Είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν λίαν συντόμως, όχι για ρεβανσιστικούς λόγους αλλά για πρακτικούς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί θα πληρώσει με αίμα όλα τα παραπάνω. Θα αναζητηθούν ευθύνες γι’ αυτό και ο 40άρης κ. Τσίπρας θα έχει πολύ περισσότερα στο μυαλό του από αυτά που έχει σήμερα.

Ένα είναι πάντως σίγουρο σε πολιτικό επίπεδο. Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις, αν θα γίνει το δημοψήφισμα ή όχι, αν κερδίσει το «όχι» του Τσίπρα ή όχι κ.λπ. η Ελλάδα θα γυρίσει σύντομα σελίδα. Με εκλογές ή χωρίς αυτές, η κυβέρνηση υπέγραψε την θανατική της καταδίκη. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα είναι το «κηδειόχαρτο» για την χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.

Και είναι η ταφόπλακα της ψευτοαριστεράς στην Ελλάδα και του λαϊκισμού απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος. Ο πρωθυπουργός με τα ψευτοδημοψηφίσματα επιχειρεί να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Η επόμενη Κυριακή θα επιβεβαιώσει το τέλος της «κυριαρχίας» Τσίπρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα