Η επανασυγκρότηση της τρομοκρατίας και το χρέος της πολιτείας

Σημαίνοντα ρόλο στην πολιτική κατάσταση της χώρας επιχειρεί να παίξει η ομάδα των τρομοκρατών του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος φαίνεται ότι σφραγίζει την επανασύσταση του Επαναστατικού Αγώνα και απειλεί με μακελειό όποτε κι αν αυτός το αποφασίσει.

Η προκήρυξη ανάληψη ευθύνης της επίθεσης με βόμβα στο κέντρο της Αθήνας προκαλεί έντονο προβληματισμό στις αρχές, όμως, πλέον δεν υπάρχουν ούτε χρονικά περιθώρια για λάθη, ούτε πρέπει να αφεθεί τίποτε στην τύχη.

Ο καταζητούμενος Μαζιώτης, μαζί πιθανότατα με τον Χριστόδουλο

Ξηρό και με τον επίσης φυγόδικο Κώστα Σακκά φαίνεται να συνθέτουν τη νέα γενιά της τρομοκρατίας που θέλει να πάρει τη θέση της «17Ν» της εποχής που η οργάνωση αυτή έκανε χτυπήματα και επιδοκιμαζόταν από τον κόσμο.

Η φρασεολογία του συντάκτη της προκήρυξης δείχνει άνθρωπο που θέλει να κερδίσει την εύνοια της κοινής γνώμης, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τον καπιταλισμό, τις εγκληματικές αγορές, τις ευθύνες των τραπεζών και των λοιπών οικονομικών παραγόντων.

Κι αν το χτύπημα στην οδό Αμερικής ήταν αναίμακτο γιατί έτσι ήθελαν να είναι οι τρομοκράτες, εκφράζονται πολύ σοβαροί φόβοι ότι το επόμενο θα έχει θύματα και θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να «κλέψει τις καρδιές» των απογοητευμένων από την κρίση Ελλήνων.

Εκεί ποντάρουν οι τρομοκράτες και ο Μαζιώτης το ξέρει καλά το παιχνίδι. Ποντάρει αφενός στην αποδοχή από την κοινή γνώμη της εγκληματικής του δράσης την οποία βαφτίζει επανάσταση και αφετέρου στο να φοβίσει την κυβέρνηση ή άλλους θεσμικούς παράγοντες.

Ότι ακριβώς έκανε δηλαδή και η «17Ν». Είχε καταφέρει τα πρώτα χρόνια να ντύσει με νόμιμο «μανδύα» τα εγκλήματά της περιγράφοντάς τα ως εκδίκηση στο κατεστημένο. Αυτή η εξωφρενική προσπάθεια είχε πετύχει έστω και αν η «17Ν» στόχευσε τότε σε στόχους που θα λέγαμε ότι πολιτικά «βόλευαν» συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, αντίθετους στην δεξιά.

Ο Μαζιώτης από την άλλη, εμφανίζεται περισσότερο έτοιμος από ποτέ να αναλάβει το ρόλο του αρχηγού του «αντάρτικου πόλης» και να δημιουργήσει το δικό του «μύθο». Εκείνο που έχει σημασία, όμως, και στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουν οι αρχές, είναι ότι έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον ότι ο ζωτικός χώρος των Εξαρχείων και οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, αποτελούν τη δεξαμενή στρατολόγησης νεοτρομοκρατών. Πολλοί από τους μπαχαλάκηδες της πλατείας φαίνεται να έχουν μεταπηδήσει στην ένοπλη δράση, ληστεύουν τράπεζες, δημιουργούν επαναστατικό ταμείο, προχωρούν σε εντυπωσιακές επιθέσεις με 75 κιλά εκρηκτικής ύλης. Και δυστυχώς φαίνεται ότι είναι πολυπληθής ομάδα η οποία ποντάρει στη δυσαρέσκεια του κόσμου για το πολιτικό σύστημα- ακολουθεί δηλαδή τα πρότυπα του ΕΛΑ που οδήγησε στην 17Ν.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμφάνιση της τρομοκρατίας είτε ως Επαναστατικός Αγώνας είτε ως Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), αυτοί που χτύπησαν τα γραφεία της ΝΔ δηλαδή. Τα συγκοινωνούντα δοχεία του παρελθόντος

Επίσης, δείχνουν να προσεγγίζουν τον αναρχικό χώρο χαιρετίζοντας τη δολοφονία των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Αν θυμάστε, τότε μια ομάδα αναρχικών είχαν μιλήσει για προβοκάτσια και δεν είχαν καλοδεί την διπλή δολοφονία.

Όλα όμως είναι θεωρίες. Η ουσία είναι ότι η ελληνική πολιτεία έχει μεγάλη ευθύνη που άφησε δολοφόνους να της ξεφύγουν και τώρα αυτοί περιπαίζουν τη χώρα. Η ευθύνη μεγαλώνει τώρα που η σφραγίδα Μαζιώτη και του χώρου που κινείται, μπήκε στο κάδρο της νέας τρομοκρατίας. Διότι πρέπει σύντομα, χωρίς καμιά καθυστέρηση, να γίνουν τα πάντα για να συλληφθούν οι τρομοκράτες. Αλλιώς θα γίνουν κι αυτοί ρυθμιστές των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων. Και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, ούτε εμείς, ούτε η πολιτεία. Δεν πρέπει να ξαναστηθεί το σκηνικό του φόβου στην Ελλάδα.

Το περιβόητο «Κέντρο» της Τρομοκρατίας και οι ασύλληπτοι «Εγκέφαλοι»

Ας μην ξεχνάμε πάντως τα εξής, πέρα από τις δηλώσεις και διαρροές της Αστυνομίας: Την Άνοιξή του 2010, μετά την σύλληψή του, ο Νίκος Μαζιώτης είχε διεκδικήσει την ίδρυση, αλλά και την ....διάλυση του Επαναστατικού Αγώνα, που έδρασε την περίοδο 2004-2010.

Τώρα όμως με την νέα προκήρυξη κοροϊδεύει ανοιχτά όσους «πανηγύριζαν για την εξάρθρωσή” του ΕΑ και αυτοδιαψεύδεται επειδή ο ίδιος είχε διακηρύξει τον τερματισμό του. Έτσι ο ΕΑ είναι η πρώτη στην ελληνική ιστορία τουλάχιστον τρομοκρατική οργάνωση που διαλύεται και ξαναφτιάχνεται.

Έτσι, έχουμε τώρα έχουμε την παράλληλη δράση της «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ), που επιτέθηκε τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και το σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή, και τον επανασυσταθέντα Επαναστατικό Αγώνα (ΕΑ). Ό,τι γινόταν δηλαδή στο παρελθόν με την εμφάνιση και δράση διαφορετικών οργανώσεων(ΕΛΑ, 17Ν, Μαχητικοί Πυρήνες. Αντικρατική Πάλη, Τσουτσουβής κλπ) που φαινομενικά δρούσαν ανεξάρτητα , αλλά στην πραγματικότητα συντονιζόντουσαν από ένα «Κέντρο» τους περίφημους «Εγκεφάλους», που ουδέποτε εντοπίσθηκαν .

Ποιό είναι το σημερινό κέντρο; Το ίδιο, ή άλλο;

Υπενθυμίζουμε επίσης τι γράφαμε την επομένη της επίθεσης στην Τράπεζα Ελλάδος:

"Κατά την γνώμη μου δεν μιλάμε για "τρομοκράτες" αλλά για έμμισθους υπαλλήλους συγκεκριμένου σκοπού. Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του χθεσινού χτυπήματος περισσότερο φέρνει στην εκτέλεση και εκπλήρωση μιας «παραγγελιάς» παρά σε ένα ιδεολογικό τρομοκρατικό χτύπημα....Σκοπός του χθεσινού χτυπήματος είναι η αποδόμηση του συστήματος και η μείωση της κυβερνητικής επιτυχίας που επέφερε η έξοδος στις αγορές. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το αναμενόμενο για τα αφεντικά των δραστών. Αυτό θα τους αναγκάσει να σκεφτούν κάτι άλλο. Ίσως πιο αποτελεσματικό. Μέχρι τότε όλο και κάποια νέα «τρομοκρατική» οργάνωση θα αναλάβει την ευθύνη...Το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη θα μας πει πολλά. Αν είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο θα σημαίνει ότι η σύγχρονη τρομοκρατία στην Ελλάδα πέρασε από τον ιδεολογικό αγώνα στο επάγγελμα του «μπράβου» και των ευκαιριακών εξυπηρετήσεων..."

Του Ρεπόρτερ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα