Η 5η φάλαγγα του κομματισμού και πολιτικαντισμού

Φάτσα-κάρτα στο φως των προβολέων είναι ο εσωτερικός εχθρός που σπρώχνει την Ελλάδα στην πανωλεθρία και το πολιτικό σύστημα στην πυρά.

Τον βλέπουν κι όμως αντί να πατήσουν απλά τον διακόπτη σβήνοντας τους προβολείς και να τον κλειδώσουν για όσο χρειάζεται στην πολιτική αποθήκη κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Σέρνονται πίσω από την 5η φάλαγγα νομίζοντας οι αφελείς ότι αυτή είναι η σωτηρία τους.

Ποια είναι η 5η φάλαγγα; Ο κομματισμός και ο πολιτικαντισμός. Δείτε

τους πως λειτουργούν. Σαν να μην τρέχει τίποτα. Σαν να μην βρίσκεται η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Μαζεύονται στα κομματικά μαγαζάκια και ψάχνουν τρόπους να περισώσουν το κομματικό τους εμπόρευμα. Να κρατήσουν μια πελατεία για να λένε ότι υπάρχουν. Το αν θα υπάρχει και ποια Ελλάδα θα υπάρχει, λίγο φαίνεται να τους νοιάζει.

Η 5η φάλαγγα είναι γι’ αυτούς η διέξοδος που θα τους δαφνοστεφανώσει. Συσκέπτονται, δηλώνουν, διαφοροποιούνται, δημαγωγούν στο όνομα της 5ης φάλαγγας του κομματισμού και του πολιτικαντισμού.

Από ποιόν να αρχίσουμε; Από κάποιους μέσα στη ΝΔ που βάζουν μπροστά την προσωπική πολιτική τους επιβίωση και συμπεριφέρονται ως συνδικαλιστές; Από κάποιους άλλους που μετράνε κυβερνητικές απώλειες με σχόλια χαράς στο twitter όπως ο Αντώναρος; Από τον συγκυβερνήτη Βενιζέλο που “στηρίζει”την κυβέρνηση, αλλά δεν χάνει ευκαιρία να την υποσκάπτει με δηλώσεις για το κομματικό ακροατήριο; Από τον Κουβέλη που πάσχει από το σύνδρομο μην τυχόν και του πουν ότι δεν είναι Αριστερός; Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κάνουν παρέλαση δημαγωγίας με σημαιοφόρο την άρνηση σε όλα;

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι όμηρος. Αιχμαλωτισμένη στην 5η φάλαγγα ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος. Σε κόμματα και σε πολλούς μόνον κατ’ όνομα βουλευτές. Δέσμια ενός πολιτικού αυτισμού.

Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα