Γούντι Αλεν: «Δεν κακοποίησα την Ντύλαν»

10:52 8/2/2014 - Πηγή: Antinews

Με μία επιστολή 1890 λέξεων στους New York Times, ο Γούντι Αλεν επαναλαμβάνει ότι αγαπούσε και δεν κακοποίησε την υιοθετημένη κόρη του Ντύλαν και ότι για όλα ευθύνεται η πρώην σύζυγός του, Μία Φάροου, η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον θυμό της για το διαζύγιό τους. Ο διάσημος σκηνοθέτης αρνείται τα όσα του καταλόγισε η 28χρονη Ντύλαν σε επιστολή της που δημοσιεύτηκε στους New York Times

επίσης την περασμένη βδομάδα.


«Δεν κακοποίησα την Ντύλαν» γράφει ο Άλεν. «Την αγαπούσα και μια μέρα θα συνειδητοποιήσει ότι εξαπατήθηκε, ότι έχασε έναν πατέρα που την αγαπούσε κι ότι έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από μία μητέρα που ενδιαφερόταν περισσότερο για τον δικό της θυμό, παρά για το καλό της κόρης της. Μεγάλωσε μαθαίνοντας να μισεί τον πατέρα της και να πιστεύει ότι την κακοποίησε κι αυτό έχει ήδη μεγάλο ψυχολογικό κόστος σε αυτή τη θαυμάσια, νέα γυναίκα. Η Σουν-Γι κι εγώ ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα καταλάβει ποιός πραγματικά την μετέτρεψε σε θύμα κι ότι θα επανασυνδεθεί μαζί μας» αναφέρει.
Ο Γούντι Άλεν αναφέρεται αναλυτικά στα γεγονότα του 1992, όταν η Μία Φάροου, κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου «τεράστιας εχθρότητας», τον κατηγόρησε ότι κακοποίησε σεξουαλικά την ηλικίας 7 ετών Ντύλαν. «Στην αρχή μου φάνηκε τόσο γελοία η ιδέα, που δεν έδωσα σημασία. Πίστεψα αφελώς ότι θα επικρατούσε η κοινή λογική και όλοι θα έβλεπαν τα πραγματικά κίνητρα» γράφει.
Η υπόθεση είχε φτάσει τότε στα Δικαστήρια αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Άλεν. Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Γέιλ που συνεργάστηκαν με την Αστυνομία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ντύλαν δεν κακοποιήθηκε σεξουαλικά, αλλά δεν κατάφεραν να διακρίνουν αν είχε εμπλακεί στην υπόθεση από τη μητέρα της ή αν επρόκειτο για «ένα συναισθηματικά ευάλωτο παιδί μιας διαταραγμένης οικογένειας, το οποίο αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στο άγχος που της δημιουργούσε το οικογενειακό περιβάλλον της».
Ο Γούντι Αλεν, 78 ετών σήμερα, παραμένει παντρεμένος με την Σουν-Γι, την υιοθετημένη κόρη της Μία Φάροου. Για χάρη της 19χρονης τότε Σουν-Γι, ο διάσημος σκηνοθέτης είχε ζητήσει το διαζύγιο και σε αυτό αποδίδει τον «άγριο θυμό» που οδήγησε την Φάροου στις ανακριβείς κατηγορίες. Ο Γούντι Αλεν και η Σουν-Γι έχουν δύο υιοθετημένες κόρες. Ο σκηνοθέτης κλείνει την επιστολή του με μία παρένθεση, στην οποία υπογραμμίζει ότι «αυτή είναι η τελευταία λέξη μου επί του θέματος και κανείς δεν θα απαντήσει εκ μέρους μου σε οποιοδήποτε σχόλιο επ' αυτού, από οποιονδήποτε. Αρκετοί άνθρωποι έχουν πληγωθεί».

http://www.nytimes.com/2014/02/09/opinion/sunday/woody-allen-speaks-out.html?hp&rref=opinion&_r=0

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα