Γιατί τέτοιο μίσος για τη ΝΔ από τους... καραμανλικούς μασκαράδες

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τη διαφήμιση του Ζορό ή γνωστού και ως… Παναγιώτη Ψωμιάδη. Όμως, η γελοιότητα της συγκεκριμένης διαφήμισης που περιείχε και τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας, με άλλα λόγια, ουσιαστικά έκανε κακό στο κόμμα. Ίσως μεγαλύτερο κακό κι από τα ίδια τα εσωκομματικά προβλήματα της παράταξης.

Λένε ότι μια διαφήμιση είναι επιτυχημένη αν μένει στο θεατή, αν τη συζητάνε όλοι, αν έχει γίνει…viral όπως λένε σε άπταιστα

ελληνικά.

Όμως, υπάρχουν πολλές συμπτώσεις που δεν πρέπει να αγνοηθούν και που «μυρίζουν» στημένη υπόθεση. Από αφέλεια ή από δόλο ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης συνέργησε σ’ αυτό που έγινε και που στόχο είχε να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία.

Οι καλικάντζαροι, οι μασκαράδες της Αποκριάς περιμένουν τον Ζορό να τους σώσει και κάπου ακούγεται ο ύμνος της ΝΔ γραμμένος από τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Η μουσική αποσύρεται διότι αν και είχαν πάρει τα δικαιώματα από τον συνθέτη δεν φρόντισαν να ρωτήσουν τη Νέα Δημοκρατία. Και ο Ψωμιάδης επανεμφανίζεται καβάλα στ’ άλογο να μας λέει «χαλαρά» και να υπόσχεται κι άλλες συγκινήσεις.

Οι μασκαράδες είναι οι πολιτικοί και ο σωτήρας είναι ο λαϊκός τύπος, ο ακραιφνής καραμανλικός, ο τραγουδιστής και άλλοτε υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Που μισεί τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη αλλά πάντα βρίσκεται κοντά στον Καραμανλή.

Και που επιλέγει… αφιλοκερδώς να συμμετάσχει σε μια διαφήμιση η οποία λέει στους πολίτες «μα καλά τι καρναβάλια είναι εκεί στη Νέα Δημοκρατία;».

Όλως τυχαίως, δημιουργός αυτής της πολύ πετυχημένης διαφήμισης είναι ο Πολύκαρπος Ζαλώνης,Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας «Pollen Advertising».

Ένας πανέξυπνος δημιουργός που έφτιαξε και τα σποτάκια του μικρού Αλέξη με τον μεγάλο Πανούλη που τον σώζει.

Ποιος δεν θυμάται τον Πάνο Καμμένο να παίζει με έναν πιτσιρικά και το τραινάκι του καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το κόμμα του είναι το «αναγκαίο καλό» που θα λειτουργήσει ως εγγυητής στην πορεία της χώρας, διασφαλίζοντας ότι το «τραίνο της Ελλάδας δεν θα εκτροχιαστεί;».Επαγγελματίας ο άνθρωπος αλλά έκανε τις πιο πετυχημένες διαφημίσεις για λογαριασμό του Πάνου Καμμένου, εκπροσώπου (ατύπως) του καραμανλισμού και συχνότατου υβριστή του Σαμαρά και του Κυριάκου.

Όλοι οι παραπάνω μαζί, με… χορηγό τον Mister Jumbo και πρωταγωνιστή τον Ζορό της Θεσσαλονίκης έφτιαξαν ένα γελοίο για τη Νέα Δημοκρατία σποτάκι που προκαλεί ζημιά και που η ΝΔ είναι εξοργισμένη. Τυχαία όλα αυτά; Τυχαίο ότι ο Ψωμιάδης όπου πάει θυμίζει ότι δεν τον ήθελαν στη ΝΔ και τον έδιωξαν κι ότι ο Μητσοτάκης είναι ο μεγάλος του εχθρός;

Κι έρχεται καβαλάρης να σώσει την παράταξη, με τις πλάτες των καραμανλικών… και η ζωή συνεχίζεται.

O βασιλιάς Καρνάβαλος είναι εδώ και το πολιτικό σκηνικό της χώρας θυμίζει Απόκριες. Ο Ζορό είναι το απαύγασμα της πολιτικής αστειότητας στη χώρα. Αν ο Ψωμιάδης είναι μια φορά αστείος, για σκεφτείτε το χάλι του Πάνου Καμμένου με τις κωλοτούμπες του; Για σκεφτείτε τι λένε μεταξύ τους ο Δημήτρης Καμμένος και ο… Μπαλαούρας; Για σκεφτείτε που ασχολούμαστε με έναν πρώην περιφερειάρχη, με δικαστικές διώξεις και έκπτωτο ο οποίος μιλά ακόμη και τώρα για πολιτική δίωξη;

Για σκεφτείτε τον δημιουργό των spots να αναλαμβάνει να φτιάξει διαφήμιση με τον Ψωμιάδη και μέσω αυτού να μετατρέπει τη ΝΔ σε τσίρκο; Και ποιοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν απ’ όλη αυτή τη δημοσιότητα;

Τα καρναβάλια ήρθαν νωρίς στην Ελλάδα φέτος και φαίνεται ότι οι καλικάντζαροι των Χριστουγέννων δεν πρόλαβαν να φύγουν και μπλέχτηκαν με τους μασκαράδες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα