Γιατί πολεμάνε τον Στουρνάρα

O Στουρνάρας δεν χρειάζεται συνηγόρους. Ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα θα κριθεί κάποια στιγμή. Αν κάνει καλά τη δουλειά του, αν έχει σώσει τη χώρα αρκετές φορές ή αν προσπαθεί κάθε στιγμή να κάνει το καλύτερο για την οικονομία σε μια δύσκολη συγκυρία, είναι ένα θέμα που ο καθένας το βλέπει από την πλευρά του.

Παράδειγμα οι... νέοι εθνοσωτήρες της ψευτοαριστεράς τον χαρακτηρίζουν «προδότη», «υπονομευτή», «ανεπιθύμητο» και άλλα τέτοια. Ποιοι, όλοι οι άσχετοι παλαιοκομμουνιστές που το μόνο που γνωρίζουν από

οικονομία είναι το Κεφάλαιο του Μαρξ. Και που οι περισσότεροι είτε είναι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας είτε δημόσιοι υπάλληλοι.

Αυτοί λοιπόν ξιφουλκούν σήμερα κατά του διοικητή της ΤτΕ και ζητούν την παραίτησή του. Πέραν της ανοησίας τους πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της τράπεζας, αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Ας δούμε ποιοι είναι εκείνοι που επιτίθενται και ζητούν από το Μαξίμου να τον «διώξει», προφανώς γιατί ο... μπαμπάς της Ζωής δεν έχει δουλειά και πρέπει να αποκατασταθεί. Ή κανένας ξάδερφος ή ακόμη και ο... Γιώργος Προβόπουλος. Αυτόν πλασάρουν οι Συριζαίοι ως αντικαταστάτη του Στουρνάρα, δηλαδή τον πρώην διοικητή που έπαιρνε 500 – 600 χιλιάρικα το χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες είχε σχέσεις με πλήθος παραδημοσιογραφικών κέντρων και παράκεντρων.

Ο Νίκος Βούτσης π.χ. είπε ξεκάθαρα ότι δεν είναι εχθρός ο Στουρνάρας, ούτε 5η φάλαγγα αλλά είναι αντίπαλος. Ποιος ο Βούτσης ο οποίος ας μην του θυμίσουμε τα οικογενειακά του γιατί προφανώς έχει μια... ειδίκευση στις τράπεζες λόγω παρελθόντος.

Κάποιος Θανάσης Πετράκος, εκ Μεσσηνίας ορμώμενος, που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του μέχρι πρότινος ζήτησε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας. Και μιας και μιλά για ευθιξία να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τον βουλευτή ο οποίος πέρυσι έκανε επεισόδια στην παρέλαση και φέτος ήταν στην εξέδρα των επισήμων κορδωμένος σαν λόρδος. Προερχόμενος από το σκληρό ΚΚΕ τώρα το παίζει εκσυγχρονισμένος αριστερός.

Α, και κάποιος Βίτσας είπε ότι ο υπάρχει πρόβλημα. Ποιος είναι αυτός; Είναι ο βουλευτής και πρώην γραμματέας που πρόλαβε κι έκανε τη σύντροφό του, Πέρκα, γενική γραμματέα υπουργείου.

Και ο Φίλης ζήτησε την παραίτηση Στουρνάρα γιατί λέει δεν μπορεί να είναι αρχιτραπεζίτης και υποψήφιος πρωθυπουργός. Τι χιούμορ από τον πρώην διευθυντή της κομματικής φυλλάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Της Αυγής ντε που έχει γίνει το μακρύ χέρι του Μαξίμου στα μέσα ενημέρωσης. «Είναι όργανο κατά της κυβέρνησης» ο Στουρνάρας, έγραψε το... Φύλλο της Κυβέρνησης της Αυγής. Αν είναι δυνατόν ποιοι μιλάνε. Τα πληρωμένα πιστόλια της αριστερής δημοσιογραφίας.

Επίθεση εξαπέλυσε και κάποιος... Θανάσης Καρτερός με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και κατά συναδέλφων. Ποιος είναι αυτός; Πληρωμένο «πιστόλι» του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια έκανε καριέρα ως διευθυντής του Ανδρουλιδάκη και πλέον «ξερογλείφεται» για ένα ξεροκόμματο στην αυλή του Αλέξη.

Ομοίως και ο Τρίμης, πρώην «Ιος» της Ελευθεροτυπίας και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Ο οποίος έπινε τσίπουρα όταν οι εκδότες έκαναν ομαδικές απολύσεις γιατί ο ίδιος τα είχε βρει με τα αφεντικά. Μετά την αποτυχημένη καριέρα ως δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να γίνει κι αυτός «45άρι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν γιατί κάποιοι θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας να χρεώσουν στον Στουρνάρα τη δική τους αποτυχία. Κι επίσης θα συνεχιστούν γιατί η λογική που καλλιεργείται είναι το «δεν είσαι δικός μας, είσαι προδότης». Ο Στουρνάρας και η ΤτΕ είναι το μοναδικό σημείο του κράτους που δεν μπορούν να διαλύσουν. Δεν μπορούν να «εισβάλουν» και να επιβάλουν τη δική τους άποψη, ούτε να διορίσουν το δικό του μίσθαρνο στέλεχος. Η ΤτΕ είναι η μοναδική φωνής αντίστασης στη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ αφού όλα τα άλλα έχουν αλλοιωθεί, κατακτηθεί και τελικά φιμωθεί. Γι' αυτό θέλουν να τον διώξουν, όμως, τελικά τι νόημα έχει όλο αυτό; Οι άσχετοι, ερασιτέχνες, ολετήρες της Ελλάδας να βάλουν κατά ενός... αντιφρονούντα; Μάλλον τίτλος τιμής είναι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα