Για μια νέα... εθνική επανάσταση

Το μνημόνιο θα ψηφιστεί και από τους 153 βουλευτές, κανείς δεν έχει τα κότσια και τα παντελόνια να στηρίξει αυτά που έλεγε μέχρι πρότινος. Ότι δηλαδή δεν πρόκειται να δεχθούν νέα μέτρα ούτε γι' αστείο. Θα περάσει, λοιπόν, και από την Παρασκευή δημιουργείται ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Δεν θα ασχοληθούμε με το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζει ο Τσίπρας και το παρεάκι του Μαξίμου.

Τις επόμενες ημέρες θα δεχθούμε βροχή ειδήσεων σαν κι αυτές που διαβάσαμε χθες, δηλαδή ότι ο Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα κι ότι έρχεται ταχύτατα η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση.

Εκείνο το οποίο πρέπει να απασχολήσει τους κανονικούς ανθρώπους, τους αληθινούς και όχι τους απατεώνες είναι η επόμενη ημέρα. Κι εδώ κολλάει η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το επιτελείο του, οι άνθρωποι που καλούνται να βρουν λύσεις για την Ελλάδα.

Από τη μια δηλαδή θα έχουμε τη στρατηγική της επικοινωνιακής διαχείρισης από το Μαξίμου και από την άλλη τη Νέα Δημοκρατία που θα πρέπει να βρει νέο αφήγημα. Τα μέτρα θα έχουν ψηφιστεί, το τέταρτο μνημόνιο θα το έχουμε εμπεδώσει, ο κόσμος θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση Survivor (και του Σκάι αλλά και το κανονικό, το καθημερινό) και η κυβέρνηση θα έχει, εκτός απροόπτου 1,5 χρόνο, ίσως και περισσότερο πολιτικής ζωής. Το ίσως πάει σε μια πιθανή ταραχή στο Αιγαίο ή σε μια ακόμη σφαλιάρα από τον μίστερ Σόιμπλε, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Εδώ, όμως, θα κριθούν οι χαρακτήρες, οι στρατηγικές και οι πολιτικοί που έχουν κοχόνες. Και κυρίως εκείνοι οι άνθρωποι που θα αποδείξουν πως είναι πατριώτες. Και που βάζουν το καλό της χώρας πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξαναδεί το έργο αλλιώς. Θα πρέπει να χαράξει μια νέα πορεία, τώρα που κάποια πράγματα πήραν το δρόμο τους, καλώς ή κακώς. Θα πρέπει να φτιάξει ένα νέο αφήγημα το οποίο θα γίνει πειστικό από τους πολίτες. Η λογική της «αριστερής παρένθεσης» κατ' αρχάς έχει τελειώσει. Ο Τσίπρας μια χαρά τα κατάφερε και είναι 2,5 χρόνια στην εξουσία κι ένας θεός ξέρει πόσο ακόμη. Το παραμύθι των πρόωρων εκλογών μπορεί να υπάρχει πάντα στο μυαλό αλλά δεν μπορεί να είναι η κεντρική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάποιοι μπορούν να πουν ότι ο χρόνος που κερδίζει ο Τσίπρας ίσως τον ευνοεί γιατί ενδεχομένως θα γυρίσει το παιχνίδι προς όφελός του. Όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή που λέει ότι η ΝΔ έχει το χρόνο να ανασυγκροτηθεί, να φτιάξει ένα αξιόπιστο σχέδιο πραγματικής εξόδου από την κρίση. Να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η σίγουρη και με την ψήφο των «153» λιτότητα. Από το 2018, αρχικά και από το 2019 στη συνέχεια οι Έλληνες πολίτες θα υποστούν ένα ακόμη σοκ. Κι εδώ θα πρέπει να πούμε κάτι. Οι δανειστές δεν «άδειασαν» τον Τσίπρα και του επέτρεψαν να πάρει λίγα μέτρα, της τάξης των 500 εκατ. ευρώ του χρόνου και τα υπόλοιπα 4,5 δισ. το 2019 και το 2020, όταν δηλαδή θα είναι πιθανότατα μια άλλη κυβέρνηση. Υπάρχει μεγαλύτερη αβάντα;

Η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος, έχουν το χρόνο να ανασυγκροτηθούν. Κατ' αρχάς πρέπει να καθαρίσει το κόμμα από τα σαπρόφυτα που το εμποδίσουν να ανανεωθεί και να γίνει πειστικό στον κόσμο ο οποίος ακούει Νέα Δημοκρατία και ακόμη δείχνει έντονη δυσφορία. Και ψηφίζει στις δημοσκοπήσεις όχι από ελπίδα αλλά εξ' ανάγκης.

Και κατά δεύτερο ο Μητσοτάκης και μια ομάδα «ταλιμπάν» πρέπει να οργώσουν την Ελλάδα. Να μην αφήσουν χωριό για χωριό για να δείξουν ότι η ΝΔ άλλαξε, ότι έχει ένα ισχυρό πρόγραμμα, ένα όραμα που θα φέρει την ελπίδα, το χαμόγελο στους Έλληνες πολίτες. Τον χρόνο από εδώ και στο εξής πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Κυριάκος, όχι για να αυξήσει τα ποσοστά της ΝΔ. Αλλά για να μην επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγίνει ο ίδιος success story. Για να διαλύσει μια και καλή το μύθο της αριστεράς. Και για να αποδείξει ότι μόνο ο χώρος της πατριωτικής δεξιάς, οι άνθρωποι του μόχθου, της αριστείας και της αξιοκρατίας μπορούν να φέρουν στην Ελλάδα το 2021 τη νέα... εθνική επανάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα