Για απόπειρα δολοφονίας στενού συνεργάτη του Πούτιν κάνουν λόγο Ρώσοι αντιφρονούντες

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας του Κρεμλίνου και θεωρούμενος “δεξί χέρι” του Πούτιν, φέρεται να επιβίωσε απόπειρας δηλητηρίασης, σύμφωνα με Ρώσους αντιφρονούντες.

“Πρόσφατα, έγινε απόπειρα κατά της ζωής του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούσεφ. Οι πληροφορίες τόσο για την απόπειρα δολοφονίας όσο και για την έρευνα σχετικά με αυτήν περιβάλλονται από άκρα μυστικότητα”, αναφέρει το ρωσικό κανάλι General SVR που διαχειρίζονται Ρώσοι αντιφρονούντες.

Σύμφωνα με το General SVR, τα αποτελέσματα

της τοξικολογικής ανάλυσης έδειξαν ότι η ουσία με την οποία ήρθε σε επαφή ο Πατρούσεφ ήταν συνθετικό δηλητήριο, αλλά μετά την παροχή βοήθειας μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε σταθερή κατάσταση.

Ο 71χρονος Πατρούσεφ, που έχει θητεύσει επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της FSB και θεωρείται ο αρχιτέκτονας του πολέμου στην Ουκρανία, εκτιμάται ότι αποτελεί έναν από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του Πούτιν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε για την απόπειρα δολοφονίας όταν ο Πατρούσεφ ξεπέρασε τον κίνδυνο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση ούτε τα κίνητρά του.

Πηγή:capital.gr

The post Για απόπειρα δολοφονίας στενού συνεργάτη του Πούτιν κάνουν λόγο Ρώσοι αντιφρονούντες appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα