Φιλιππίδης:Παγκόσμιος πρωταθλητής με προετοιμασία δεκαετίας 80

Ο Κώστας Φιλιππίδης προσπάθησε να το πει όσο πιο κομψά γίνεται και είναι γεγονός ότι πολλοί το άκουσαν αλλά λίγοι το κατάλαβαν. Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σόποτ μιλώντας στον ελληνικό Τύπου είπε ότι η επιτυχία αυτή ήρθε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια του ίδιου και του προπονητή του.

Πόσοι όμως μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι μιλάμε για συνθήκες προπόνησης της δεκαετίας του ’80; Χωρίς υπερβολή λοιπόν τόσο ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής του επι κοντώ στον κλειστό στίβο , όσο και ο τέταρτος στον κόσμο Λούης Τσάτουμας αλλά και τα υπόλοιπα

παιδιά τις ολιγομελούς Εθνικής ομάδας προετοιμάστηκαν για να πάνε στο παγκόσμιο κάτω απο συνθήκες που μας πηγαίνουν 30 χρόνια πίσω ίσως και χειρότερες.

Αρκεί να αναφερθεί κανείς στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ που λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας θύμιζε λίμνη από τα νερά που έμπαζε, ενώ η θερμοκρασία περέπεμπε σε αλπικό τοπίο.

Την ίδια στιγμή ένα υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο , αυτό της Παιανίας, μετράει τις απώλειές του από το πλιάτσικο των τσιγγάνων και των Αλβανών κακοποιών που λυμαίνονται την περιοχή και βέβαια παραμένει σε αχρηστία .

Ο Κώστας Παναγόπουλος , ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ , με τους χαμηλούς τόνους που τον διακρίνουν το είπε ξεκάθαρα «Οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εμφάνιση αυτή, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια που κατέβαλαν και στο αποτέλεσμα της.

Ελπίζω ότι η πολιτεία θα αναθεωρήσει τις προτεραιότητες της, ενισχύοντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικά και το στίβο ειδικότερα, όπως πραγματικά το αξίζουν.

Η άμεση λειτουργία του κλειστού της Παιανίας και η επισκευή του προπονητηρίου του ΟΑΚΑ οφείλουν να είναι οι πρώτες δράσεις της πολιτείας στην κατεύθυνση αυτή».

Όσοι δεν το κατάλαβαν μπορούν να πάνε απόψε το βράδυ στις 11 στο αεροδρόμιο να υποδεχθούν την ελληνική ομάδα και να το ακούσουν από τους ίδιους τους αθλητές

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα