Φασιστική οργάνωση προπηλάκισε Ελληνες πολιτικούς στην Οδησσό

Εκπρόσωπος της φασιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας της Ουκρανίας παραδέχθηκε σήμερα πως τα μέλη της οργάνωσης απέκλεισαν το ξενοδοχείο στην Οδησσό όπου είχε καταλύσει ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από Έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφο, με στόχο να τους εμποδίσουν να παρευρεθούν σε προγραμματισμένη συνάντηση με οργανώσεις μειονοτήτων.

Όπως ομολογεί ο Άρτεμ Σκοροπάντσκι απέκλεισαν την έξοδο του ξενοδοχείου, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση, “ώστε να τους εμποδίσουμε να πάνε σε αυτή την εκδήλωση και θα το ξανακάνουμε από όπου και αν έρθουν” και πρόσθεσε ότι δεν

έχει πληροφορίες για το που βρίσκονται τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά πρόσθεσε πως “σίγουρα έχασαν την συνάντηση”.

Σε δηλώσεις της στο Mega, η Νάντια Βαλαβάνη τονίζει πως αυτά τα παραστρατιωτικά άτομα εμφανίστηκαν με γυμνά αλλά και καλυμμένα πρόσωπα και “με συνθήματα έκαναν γνωστό ότι υπήρχε πρόβλημα με την παρουσία μας”. Μας είχαν μπερδέψει με ρωσόφιλους, τόνισε η κ. Βαλαβάνη και “μας πήραν από πίσω και γύρω από το ξενοδοχείο όπου δεν έγινε η συνάντηση κινηματογραφώντας μας και ρωτώντας μας στα ουκρανικά”, πρόσθεσε. Περιέγραψε στη συνέχεια πως η ελληνική αντιπροσωπεία βρήκε προσωρινό καταφύγιο στο εστιατόριο που έγινε την προηγούμενη ημέρα η συνάντησή τους με Έλληνες της ομογένειας και οι παραστρατιωτικοί μπήκαν και αυτοί στο κατάστημα.

“Μας ακολούθησαν και με τζιπ και με κάμερες που κατέγραφαν κάθε κίνηση”, σημειώνει ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα άτομα αυτά δεν προχώρησαν μεν σε κάποια βίαιη πράξη.

Η ομάδα των 40 ακροδεξιών Ουκρανών παραστρατιωτικών έχει θέσει από νωρίς το πρωί σε ασφυκτικό κλοιό τους πρώην υπουργούς Νάντια Βαλαβάνη και Κώστα Ήσυχο, τον πρώην βουλευτή Βασίλη Χατζηλάμπρου και τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, τους οποίος απειλούν και τρομοκρατούν σε κάθε τους βήμα στην Οδησσό.

Η αντιπροσωπεία των υποψήφιων της Λαϊκής Ενότητας ταξίδεψε στην Οδησσό, καλεσμένη της ελληνικής ομογένειας. Παρά την επέμβαση της αστυνομίας και του ελληνικού προξενείου, οι παραστρατιωτικοί δεν έχουν αποχωρήσει και ακολουθούν διαρκώς την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης επικοινώνησε με τον υφυπουργό αποόδημου ελληνισμού Γιάννη Αμανατίδη και ζήτησε την παρέμβασή του, ενώ για το ζήτημα ενημερώθηκε και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη με τον πρωθυπουργό.

imerisia.gr-Mega

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα