Έβρος: Νέο βίντεο δείχνει Τούρκους να ρίχνουν χημικά στην ελληνική πλευρά

13:59 8/3/2020 - Πηγή: Antinews

Νέο οπτικοακουστικό υλικό έρχεται να επιβεβαιώσει τη συντονισμένη προσπάθεια των τουρκικών σωμάτων ασφαλείας να σπάσουν -ανεπιτυχώς- τις ελληνικές συνοριακές θέσεις.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε σήμερα τοskai.gr, το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19.30, έγινε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες. Στις ρίψεις συμμετείχαν φανερά τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά -με τη βοήθεια του ανέμου- να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις.

Ωστόσο, ηρεμία φαίνεται να επικρατεί από χθες το βράδυ έως

και σήμερα το πρωί, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής. Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας παραμένουν παρατεταγμένες και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα απ' άκρη σ' άκρη των συνόρων του Έβρου, με τον απροσδιόριστο αριθμό των συγκεντρωμένων από την τουρκική πλευρά να παραμένει και να περιμένει σε διάφορα σημεία εντός του εδάφους της γείτονος, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα και όπως έχει αποδειχθεί από την αντιμετώπιση της πρόσφατης οργανωμένης μαζικής προσπάθειας παραβίασής τους, ερμητικά σφραγισμένα.

Χθες, δόθηκε στη δημοσιότητα και άλλο βίντεο στο οποίο φαίνεται η απόπειρα Τούρκων και μεταναστών να πέσει ο φράχτης ακόμη και με στρατιωτικό όχημα.

Πρόκειται για μεταλλικό γάντζο μεγέθους 50-60 εκατοστών, και βάρους περίπου 6 κιλών, με σχοινί μήκους περίπου 20 μέτρων. Πάντως οι μετανάστες δεν κατάφεραν να ρίξουν το πλέγμα και τους φράκτες, ωστόσο ανάβουν φωτιές για να μαλακώσει το μέταλλο ώστε να κόψουν ευκολότερα το πλέγμα με βοήθεια το προπέτασμα καπνού των τουρκικών δυνάμεων.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα