Ευρωπαϊκή Τράπεζα: “εφιαλτικές οι σχέσεις κυβέρνησης – μεγαλοεργολάβων”!!!

Ο κ. Hoyer κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Werner Hoyer Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  στις απαντήσεις που έδωσε σήμερα στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση

που αφορούσε την υλοποίηση των έργων υποδομών, ο κ. Hoyer, xαρακτήρισε παλιομοδίτικα τα σχέδια οδικών μεταφορών που προωθεί η κυβέρνηση και  εφιαλτική την «δομή σχέσεων μεταξύ των εργολάβων, της ελληνικής κυβέρνησης και ημών».

Είπε επί λέξει: «τα έργα υποδομών έχουν δύο βασικά προβλήματα, το πρώτο είναι ότι εκκρεμούν μερικά σχέδια οδικών δικτύων στην Ελλάδα που θα πρέπει να επανεξεταστούν από την άποψη της οικονομικής βιωσιμότητας, υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες που θα πρέπει να διασκεδαστούν, έχουμε και μια περίπλοκη σχέση, δομή σχέσεων μεταξύ των εργολάβων, της ελληνικής κυβέρνησης και ημών. Και για να είμαι ειλικρινής αυτή η κατάσταση είναι πραγματικά εφιαλτική.  Γι αυτό είπαμε στον κ. Σαμαρά και στον κ. Χατζιδάκη ότι θέλουμε η ελληνική κυβέρνηση να μας βοηθήσει αν θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτά τα σχέδια, θέλουμε άμεση σχέση και εγγύηση από την ελληνική κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, επισήμανε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να μπορούμε να περάσουμε από θέματα που ήταν χρήσιμα πριν από μια δεκαετία σε κάτι που είναι χρήσιμο τώρα. Στην Ελλάδα για παράδειγμα ήταν πολύ δύσκολο για να μην πω αδύνατο να περάσουμε σε έξυπνα ενεργειακά σχέδια. Για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για ενεργειακή αποδοτικότητα στις διάφορες περιφέρειες, γιατί τα κονδύλια πηγαίνουν στις περιφέρειες από τα διαρθρωτικά ταμεία αλλά κυρίως για οδικά δίκτυα, για θέματα μεταφορών κυρίως κι είναι πολύ χρονοβόρα η διαδικασία για να βρούμε συμφωνία και να περάσουμε από παλιομοδίτικα σχέδια οδικών μεταφορών σε πολύ καινοτόμα και πολύ πιο αποτελεσματικά περιβαλλοντικά κι ενεργειακά έργα και σχέδια»

Keywords
Τυχαία Θέματα