Ευνουχισμός …για σύνταξη

Θέλετε να πάρετε σύνταξη αλλά θεωρείτε ότι δεν προλαβαίνετε; Υπάρχει λύση. Επιστήμονες ανακάλυψαν  ένα πιθανό μυστικό της μακροζωίας. Ποιο είναι; Ο ευνουχισμός.  Σύμφωνα με έρευνα σε ευνούχους που ζούσαν στο παλάτι της Κορέας, η έλλειψη τεστοστερόνης σώζει από σοβαρές ασθένειες.

Ασφαλώς η μέθοδος δεν προτιμάται από τον αντρικό πληθυσμό, πάραυτα η έρευνα στους ευνούχους που ζούσαν κάποτε στο παλάτι της Κορέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αφαίρεση των όρχεων προσφέρει σημαντική παράταση ζωής. Η μελέτη δημοσιεύεται στην έγκριτη

επιθεώρηση «Current Biology» και συνηγορεί στη θεωρία ότι η τεστοστερόνη είναι ο λόγος που οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Η ανδρική ορμόνη που παράγεται στους όρχεις καταστέλλει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος του προστάτη, λέει η επιστήμη.

Στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει και πειράματα σε ζώα, παρότι οι μελέτες στο ανθρώπινο είδος είναι περιορισμένες και αντικρουόμενες. Στη νέα μελέτη πάντως, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Inha στη Νότιο Κορέα εξέτασαν ιστορικά αρχεία για τη δυναστεία Τσοσούν που παρέμεινε στην εξουσία της Κορέας από το 1392 ως το 1910.  Ο ευνουχισμός ήταν για τους Τσοσούν ένας τρόπος να αναρριχηθούν σε υψηλές θέσεις του παλατιού. Τα αγόρια που υποβάλλονταν σε αυτόν πριν από την εφηβεία αποκτούσαν αξιώματα, παντρεύονταν και υιοθετούσαν κορίτσια ή άλλα ευνουχισμένα αγόρια ως οικογένεια. Οι ευνούχοι ήταν μάλιστα οι μόνοι άνδρες εκτός της βασιλικής οικογένειας που μπορούσαν να περνούν τη νύχτα στο παλάτι.

Συνδυάζοντας γενεαλογικά δέντρα και δικαστικά έγγραφα που αφορούσαν το παλάτι των Τσοσούν, οι ερευνητές υπολόγισαν τη διάρκεια ζωής 81 ευνούχων. Όπως προέκυψε, η μέση διάρκεια ζωής για έναν ευνούχο ήταν περίπου 70 χρόνια, σχεδόν 20 χρόνια μεγαλύτερη σε σχέση με τους μη ευνουχισμένους. Οι ερευνητές καταλήγουν στο ότι αυτή η τεράστια διαφορά δεν μπορεί να οφείλεται στον πολυτελή τρόπο ζωής του παλατιού, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ευνούχοι εισέρχονταν στο παλάτι μόνο όταν είχαν υπηρεσία και δεν ζούσαν μόνιμα εντός του. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μάλιστα είχαν μικρότερο προσδόκιμο ζωής, που έφτανε μόλις τα 45 με 47 χρόνια.

telegraph.co.uk

Πυθία 

Keywords
Τυχαία Θέματα