Έβαν Μακ Μάλιν: Ο άνθρωπος που θέλει να κάνει "χαλάστρα" στον Τραμπ

15:18 9/8/2016 - Πηγή: Antinews

Ο Έβαν Μακ Μάλιν, ο νέος προεδρικός υποψήφιος - συντηρητικός στην πραγματικότητα- υποστηρίζεται από τους χρηματοδότες του Μιτ Ρόμνεϊ και έχει έναν και μοναδικό στόχο: να σταματήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει "η εκδίκηση του Μιτ Ρόμνεϊ". Με λιγότερο από τρεις μήνες να απομένουν πριν την ημέρα των εκλογών, ορισμένοι επιφανείς Ρεπουμπλικανοί επενδύουν σε έναν υποψήφιο που είναι απίθανο να κερδίσει -αλλά

αξίζει τον κόπο- για να μειώσουν τα ποσοστά του Τραμπ. Ο εν λόγω υποψήφιος έχει φοιτήσει στο Wharton, έχει μεγαλώσει στη Γιούτα και υπήρξε Μορμόνος ιεραπόστολος.

Μην περιμένετε ο Εβαν Μακ Μάλιν, ο οποίος είναι επίσης ένας πρώην αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής της CIA και διευθύνων σύμβουλος πολιτικής του Συνεδρίου της Βουλής των Ρεπουμπλικάνων, να πάρει θέση σε βασικά συνταγματικά ζητήματα. Δεν θα φωνάξει για την διστακτικότητα των ΗΠΑ για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, ούτε θα εκτοξεύσει "πυρά" εναντίον των Ρεπουμπλικανών ηγετών.

Ο ρεπουμπλικάνος σύμβουλος Ρικ Γουίλσον, ο οποίος αποδυναμώνει τον Τραμπ σε μια στήλη γνώμης που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην εφημερίδα New York Daily News, έχει συνεργαστεί με τον δημοσκόπο με έδρα τη Φλόριντα Τζόελ Σίρμπαϊ ως επικεφαλής της εκστρατείας του Μακ Μάλιν. "Ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών συνειδητοποιούν ότι ο Τραμπ είναι κάτι περισσότερο από ένα πολιτικό ναυάγιο", έγραψε ο Γουίλσον. "Είναι μια πραγματική απειλή για το έθνος..."

Ο Μακ Μάλιν, πιστεύει, είναι η απάντηση που περίμεναν οι Ρεπουμπλικάνοι. Ο Γουίλσον παραδέχεται αμέσως ότι θα είναι μια "δύσκολη μάχη", αλλά λέει ότι υπάρχει μια στρατηγική να μπει ο Μακ Μάλιν στο ψηφοδέλτιο πολλών πολιτειών και εάν κριθεί απαραίτητο, θα φτάσουν μέχρι τα δικαστήρια για να το πράξουν. Οι Αμερικανοί πρέπει να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός "τρελού" και μια "διεφθαρμένης", δήλωσε ο Γουίλσον, αναφερόμενος στον Τραμπ και την Χίλαρι Κλίντον.

Ακόμα κι έτσι, ο αυτοαποκαλούμενος συντηρητικός ανεξάρτητος δεν είναι πιθανό να κερδίσει κάποιες πολιτείες αυτό το φθινόπωρο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι μπορεί να ανατρέψει την Κλίντον στις δημοσκοπήσεις. Και με τόσο λίγο χρόνο που απομένει στην εκστρατεία, η πιθανότητα να πετύχει το κατώτατο όριο για συμμετοχή στις εθνικά ντιμπέιτ φαίνεται αδύνατη. Ειλικρινά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος στο ρολόι για να χτίσει το είδος της κρατικής οργάνωσης που χρειάζεται - ιδίως δεδομένου ότι η Κλίντον έχει ήδη χιλιάδες στρατιώτες ετοιμοπόλεμους και βγαίνει συνεχώς στην τηλεόραση εδώ και εβδομάδες.

Ο Μακ Μάλιν μπορεί να μην έχει μπει στον αγώνα για να κερδίσει, η υποψηφιότητά του όμως φαίνεται να έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: να ανακόψει το στενό μονοπάτι του Τραμπ προς τη νίκη. Τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ρόμνεϊ στεκόταν μπροστά στις κάμερες και αποκαλούσε τον Τραμπ "απατεώνα" και "ψεύτη" και είπε ότι "οι υποσχέσεις του είναι τόσο άχρηστες όσο και ένα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Τραμπ", οι περισσότεροι θεατές είπαν: "Εντάξει, τι θα κάνουμε γι 'αυτό;"

Λοιπόν, η απάντηση ήρθε γύρω στο μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο Μακ Μάλιν κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα, επισημοποιώντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Υποστηριζόμενος από τους Ρεπουμπλικάνους της πρωτοβουλίας "Better for America", που χρηματοδοτείται εν μέρει από τον πρώην υποστηρικτή του Ρόμνεϊ, Τζον Κίνγκστον, ο Μακ Μάλιν θα μπορούσε να έχει αρκετά χρήματα για να σκάψει μια τρύπα στον εκλογικό χάρτη και να θάψει τον Τραμπ μέσα σε αυτή. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα στερήσει κρίσιμες πολιτείες, όπως η Τζόρτζια και η Αριζόνα, από τον Τραμπ. Σημαίνει ότι ο Νεοϋορκέζος σταρ των τηλεριάλιτι θα πρέπει να πολεμήσει για περιοχές που κάθε άλλος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος θα θεωρούσε δεδομένες. Σε αρκετές πολιτείες Δυτικά και Νότια, όπου ζει η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων, ο Τραμπ είναι σχεδόν ισόπαλος με την Κλίντον.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κλίντον επεκτείνει την εκστρατεία της για να συμπεριλάβει πολιτείες όπως η Γιούτα, η Νεβάδα, η Αριζόνα ή ακόμη και η Τζόρτζια -όπου κατέχει ένα εντυπωσιακό 44-37 προβάδισμα. Ακόμα, αποσύρει διαφημίσεις από την Βιρτζίνια και το Κολοράντο. Αλλά, με τον Μακ Μάλιν να προσελκύει κάποιους ανεξάρτητους και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους - ανθρώπους που σε άλλη περίπτωση θα απείχαν ή θα ψήφιζαν Τραμπ με δυσαρέσκεια - η Κλίντον μπορεί να χάσει κάποιες πολιτείες με Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ο Μακ Μάλιν θα διαταράξει τα δεδομένα ή ότι θα μπει στον δρόμο της Κλίντον στη βάση των κεντρώων και προοδευτικών Δημοκρατικών. Αλλά η διατήρηση του Τραμπ εκτός Λευκού Οίκου δεν είναι ο μόνος στόχος. Ο Μακ Μάλιν παρουσιάζει μια καλόπιστη συντηρητική εναλλακτική λύση απέναντι στην τοξικότητα που εξαπέλυσε ο Τραμπ με την εκστρατεία του. Αν τα καταφέρει να φτάσει στο τελικό στάδιο, η υποψηφιότητά του θα δώσει στους δυσαρεστημένους δεξιούς ένα βήμα. "Σε μια χρονιά όπου οι Αμερικανοί έχουν χάσει την πίστη τους στους υποψηφίους και των δύο μεγάλων κομμάτων, ήρθε η ώρα για μια γενιά νέας ηγεσίας" δήλωσε ο Μακ Μάλιν στο ABC News. "Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να κάνουμε το σωστό, και η Αμερική αξίζει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να προσφέρουν ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Χίλαρι Κλίντον. Εγώ ταπεινά προσφέρω τον εαυτό μου ως έναν ηγέτη που μπορεί να δώσει στα εκατομμύρια των δυσαρεστημένων Αμερικανών μια συντηρητική επιλογή για Πρόεδρο".

Από την πλευρά της, η Κλίντον φλερτάρει ενεργά με τους ανεξάρτητους και όσους δεν αντέχουν τον Τραμπ. Οι πρώτοι αριθμοί δείχνουν μια σημαντική μείωση στην υποστήριξη στον Τραμπ, στον απόηχο μιας φαινομενικά ατελείωτης σειράς από δημόσιες γκάφες και λεκτικών ατοπημάτων. Ο τελικός φόβος των Ρεπουμπλικάνων είναι ότι μόλις οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι αρχίσουν να διασπώνται, είναι πιθανό να μην επιστρέψουν ποτέ στο κόμμα. Έτσι, το GOP θα μπορούσε να χάσει την εθνική βάση του για μια γενιά ή και περισσότερο. Αμφισβητώντας τον Τραμπ, ο Μακ Μάλιν μπορεί να διασώσει το κόμμα. Με την υποψηφιότητα του, ο συνασπισμός #NeverTrump στοιχηματίζει ότι μπορεί να σφραγίσει τη μοίρα του δημοκρατικού υποψήφιου μια και καλή. Στο τέλος, ο Μακ Μάλιν θα είναι σε θέση να εκτροχιάσει την τρελή πορεία των Ρεπουμπλικάνων.

thedailybeast.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα