Έτοιμος να μετρήσει φίλους ο Μελισσανίδης

12:29 8/3/2014 - Πηγή: Antinews

Η ώρα να μετρήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης τους φίλους του και η ΑΕΚ τους ευκατάστατους υποστηρικτές της έφτασε. Με φόντο την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Ν.Φιλαδέλφεια η εταιρεία που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» προκήρυξε αύξηση του μετοχικούς της κεφαλαίου στα 29 εκ ευρώ η διαδικασία της οποίας θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 12 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 του ίδιου μήνα με τιμή διάθεσης 10 ευρώ εκάστη.

Πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο κομμάτι του παζλ της χρηματοδότησης για την κατασκευή της «Αγ. Σοφιάς» κι αυτό που έχει αναλάβει να τρέξει προσωπικά ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο άνθρωπος που ξεκίνησε και ευελπιστεί ότι θα ολοκληρώσει το έργο ζωής για τους «κιτρινόμαυρους» Ήδη ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έχει κάνει και συνεχίζει τις επαφές του με επιφανείς επιχειρηματίες και οικονομικά εύρωστους φίλους τους Ένωσης ωστόσο όλα αυτά θα πρέπει να αποτυπωθούν και στην αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου.

Από εκεί και πέρα η υπόλοιπη χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί μέσω του αρχικού κεφαλαίου (1εκ), της ήδη εγκεκριμένης επιχορήγησης της Περιφέρειας Αττικής (20 εκ.) και του τραπεζικού δανεισμού με εγγύηση τη σύμβαση ονοματοδοσίας του γηπέδου (20 εκ.).

Βάσει χρονοδιαγράμματος, η έναρξη εργασιών (χωματουργικά, αντιστηρίξεις, στεγανολεκάνη, πυλώνες, προκατασκευασμένες εξέδρες) ορίζεται για τον προσεχή Μάιο και η αποπεράτωση αυτών τον Δεκέμβριο του 2015.

Κάτι που σημαίνει πως, εφόσον όλα κυλήσουν κατ’ ευχήν, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον... ναό της το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Τα έσοδα της εταιρείας θα προέλθουν από εισιτήρια της ΑΕΚ, ενοικίαση σουιτών, διοργάνωση εκδηλώσεων, ενοικίαση εμπορικών χώρων, διαφημίσεις και χορηγίες (διαφημιστικές πινακίδες, ονοματοδοσία γηπέδου/θυρών)

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα