"Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα", το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της ΝΔ

Με κεντρικό σύνθημα "έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα", η Νέα Δημοκρατία προχωρά προς το εσωτερικό κομβικό ορόσημο του 2017. Αυτό του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

"Δεν είναι συνέδριο εκλογής οργάνων, αλλά υιοθέτησης πολιτικών θέσεων. Το 11ο συνέδριο είναι αφιερωμένο στο προγραμματικό πλαίσιο. Το μήνυμα είναι πως είμαστε έτοιμοι για την

επόμενη ημέρα. Με εφαρμόσιμο και συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. Όχι με μεγάλα λόγια. Να περάσουμε από την Ελλάδα της στασιμότητας στην Ελλάδα των ευκαιριών, κυρίως για τους φτωχότερους και τους νέους", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει της 16ης και της 17ης Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων θα είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες:

-Υπηρεσίες στον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.

-Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.

-Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

Σε κάθε ενότητα θα μιλούν ένας εισηγητής από τη Νέα Δημοκρατία και δύο φιλοξενούμενοι, που δεν είναι μέλη της "γαλάζιας" παράταξης. "Βούλησή μας να ανοιχτεί η ΝΔ πέρα από τα στενά πολιτικά της όρια", επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης. Παράλληλα, δίπλα στην κεντρική αίθουσα του Συνεδρίου θα λαμβάνει χώρα το κοινωνικό συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έξι παράλληλες ημερίδες με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

"Στο Συνέδριο, μετά από εισήγηση την οποία έκανε αποδεκτή ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υιοθετηθεί μία ακόμα καινοτομία. Θα στηθεί κάλπη όχι για όργανα, αλλά για να απαντηθούν συγκεκριμένα διλήμματα πολιτικής. Θα τεθούν σειρά από διλήμματα, ώστε οι σύνεδροι να αποφασίσουν με κάλπη σε μία σειρά από τέτοια θέματα. Η ψηφοφορία θα γίνει το πρωί της Κυριακής", σημείωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Στα προσυνέδρια έγινε ουσιαστικός διάλογος. Με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με ερωτηματολόγια, στα οποία υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση. 100.000 ήταν οι απαντήσεις στα ερωτηματολόγια. Κορύφωση πλέον της διαδικασίας είναι το 11ο συνέδριο. Σύνθημα είναι το "έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα". Για να υπογραμμίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Για να σημειώσουμε την ιστορικότητα των στιγμών. Μπροστά μας είναι η προσπάθεια να αλλάξουμε σελίδα για την πατρίδα μας. Το "αξίζουμε καλύτερα" παραμένει και αυτό ως σύνθημα. Έχουμε θέσει ήδη σειρά ερωτημάτων, ενόψει του Συνεδρίου. Περιμένουμε τις απαντήσεις μέχρι την Παρασκευή, Για τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, αλλά και τον χαρακτήρα και προσανατολισμό της ΝΔ. 13.500 έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα", είπε ο κ. Χατζηδάκης.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα