Ετοιμάζει τα «όπλα» η Αριστερή Πλατφόρμα;

Αν κάποιοι είδαν πολύ... άνετο τον Τσίπρα χθες στη Βουλή έχουν γελαστεί. Αν κάποιοι βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και τη δημοφιλία του Αλέξη και χαίρονται για το δημιούργημα της μνημονιακής εποχής, ας κρατάνε μικρό καλάθι.

Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χαμός, η Αριστερή Πλατφόρμα έχει

ξεσαλώσει, κάτι ΜΕΑ, ΔΕΑ, τροτσισκές, μαοϊστές και σταλινικοί έχουν ανέβει στα κάγκελα αλλά περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο πρωθυπουργός. Η χθεσινή αναφορά του για έντιμο συμβιβασμό και η λίστα με μέτρα που δημοσιεύτηκε (εκκρεμεί και αυτή που είναι ακόμη κρυφή) δεν έχει κάνει... περήφανους τους Συριζαίους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι ήδη ρίχνουν προειδοποιητικές βολές για τη συμφωνία που δρομολογεί ο κ. Τσίπρας. Η χθεσινή παράσταση στη Βουλή έγινε ακριβώς για να πείσει ο πρωθυπουργός τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι πρέπει να γίνουν και κάποιες υποχωρήσεις αλλά γενικώς θα είναι... ανυποχώρητοι.

Όταν όμως ακούνε για ΕΝΦΙΑ που θα αλλάξει όνομα, για αεροδρόμια και λιμάνια που θα πωληθούν και για μέτρα που δεν είναι... υφεσιακά αλλά πρόκειται για έμμεσες αυξήσεις φόρων, τρελαίνονται και στέλνουν πολύ ηχηρά μηνύματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία το Σάββατο θα κάνει και συγκέντρωση, ετοιμάζει τα «όπλα» και μόλις ο Τσίπρας φέρει τον ... έντιμο συμβιβασμό για ψήφιση θα πυροβολήσει.

Επιμένουν οι διάφοροι ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και Λαπαβίτσες ότι η χώρα πρέπει να πάει σε ρήξη και έξοδο από το ευρώ, χωρίς φυσικά να σκέπτονται τις επιπτώσεις ή τουλάχιστον χωρίς να έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που είπε μέλος συνιστώσας ο οποίος όταν τον ρώτησαν πώς θα αγοράζουν το ρύζι για να τρώμε όταν βγούμε στη δραχμή απάντησε: «Δεν θα τρώμε ρύζι, θα τρώμε πατάτες». Βόρεια Κορέα και Βενεζουέλα δηλαδή.

Εν πάση περιπτώσει τον περιμένουν στη γωνία τον πρωθυπουργό και τηρούν στάση αναμονής. «Είναι γνωστές οι θέσεις μου για τις αποκρατικοποιήσεις», είπε ο Λαφαζάνης προσπαθώντας να μην οξύνει τα πνεύματα που όμως έχουν ήδη οξυνθεί. Ας ρίξει κάποιος μια ματιά στο iskra.gr και στα άρθρα και θα καταλάβει.

Ακόμη και το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει... λιμάνι της αγωνίας για τον Θ. Δρίτσα ο οποίος εξαφανίστηκε από την ώρα που του είπαν ότι θα πουληθεί. Ενώ ο Αλέκος Καλύβης μιλώντας την Τρίτη σε ραδιόφωνο είπε ότι δεν συμφωνεί με την πώληση των 14 αεροδρομίων και ο διαγωνισμός που έχει γίνει δεν θα προχωρήσει. Είναι, όμως, δύο αποκρατικοποιήσεις που υπάρχουν στη λίστα και υποτίθεται ότι θα φέρουν έσοδα 1,5 δισ. ευρώ. Ή λοιπόν δουλεύουμε τους δανειστές ή ο Τσίπρας ετοιμάζεται να παίξει... μποξ με τον Λαφαζάνη και την παρέα του.

Το πολιτικό αδιέξοδο του πρωθυπουργού είναι αυτό που τον οδήγησε σήμερα στην ανακοίνωση της εξεταστικής για το μνημόνιο. Άλλωστε όπως έχουμε γράψει, όταν δεν έχεις να δώσεις ψωμί θα δώσεις θέαμα για να ικανοποιηθεί το κοινό στην αρένα.

Το θέμα είναι τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας με την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Έχει τα κότσια να πάει κόντρα για να γλιτώσει η χώρα τα χειρότερα ή θα συρθεί στο οικονομικό χάος που τον οδηγούν τα γκρουπούσκουλα; Το πιο πιθανό σενάριο, αν θέλει να έχει πολιτικό μέλλον είναι να ξεκαθαρίσει το κόμμα του και να προχωρήσει σε μια σοσιαλδημοκρατική παράταξη που θα θελήσει να κλέψει τον ζωτικό χώρο της αριστεράς και του κέντρου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το φλερτ με της Χρυσή Αυγή. Πιστεύει ότι έτσι ενισχύει τη δεξιά της δεξιάς ώστε να κλέψει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι φλερτάρει και με τον Στ. Θεοδωράκη και ο τελευταίος το κατάλαβε και του επιτέθηκε στη Βουλή. Η ψήφιση μέτρων και ενός νέου μνημονίου που όμως θα βαφτιστεί κάπως αλλιώς αποτελεί το τελευταίο χαρτί προκειμένου να τα «σπάσει» ο Τσίπρας με τις συνιστώσες του. Το θέμα είναι όμως πόση είναι η δύναμή τους και τι θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα καταφέρει δηλαδή να φτιάξει ένα ισχυρό κόμμα με άλλο χαρακτήρα και έχοντας αντιπάλους το 30%-40% του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποχωρήσει; Και μην ξεχνάμε τις φιλοδοξίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ρένας Δούρου οι οποίες κάνουν κινήσεις ηγετικού χαρακτήρα.

Η ζωή θα δείξει, όμως, μέχρι τότε θα μας βγάλουν την ψυχή. Αλλά και θα αποδεικνύουν σε όλους όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική Βαβέλ ότι πρόκειται περί ιστορικού ατυχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα