Ερώτηση Α. Γεωργιάδη για τον Π. Λάμπρου και τον ρόλο του στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Παρασκευόπουλο, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με το ρόλο του κ. Παναγιώτη Λάμπρου στο παραπάνω Υπουργείο. Στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να φέρει στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του τελευταίου ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Υπουργού, ενώ ερωτάται, ακόμη, αν αποδειχτεί η άμισθη σχέση του κ. Λάμπρου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για ποιο λόγο η μετακίνησή του ως μέλος μιας ομάδας εργασίας επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Βουλευτής Β΄ Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2015

Προς: Τον Αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Θέμα: Διευκρινήσεις για το ρόλο του κ. Παναγιώτη Λάμπρου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως Αρ.φύλλου 542, την 23η Ιουλίου 2015, (Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα) αποφασίζεται η σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο τη μελέτη και αξιολόγηση της οργάνωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και απεξάρτησης στους κρατουμένους στα καταστήματα κράτησης και τα θεραπευτικά καταστήματα της χώρας και την επεξεργασία σχεδίου για τη δημιουργία δομών και δικτύων υποστήριξης σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Στο ίδιο φύλλο στην παράγραφο Ι4 φαίνεται ότι ο κ. Λάμπρου συμμετέχει στην παραπάνω ομάδα εργασίας με την ιδιότητα του μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ η περάτωση των εργασιών της Ομάδας Εργασίας ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2015.

Ωστόσο, σε χθεσινή συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος του Υπουργείου και πως η ιδιότητα αυτή έχει παύσει από τέλη Αυγούστου. Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ παρουσιάζεται έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 30 Οκτωβρίου 2015, Αρ. Πρωτ. 77672, όπου φαίνεται πως ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνος Κοσμάτος, εγκρίνει «τη μετάβαση του Παναγιώτη Λάμπρου του Κωνσταντίνου, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, σιδηροδρομικώς, με ημερομηνία αναχώρησης την 1-11-2015 και επιστροφής την 3-11-2015, για υπηρεσιακούς λόγους».Λίγο αργότερα, το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου, σε ανακοίνωση του Υπουργείουυπογραμμίζεται ότι από 28/8/2015 παύει η ιδιότητα του κ. Λάμπρου ως μετακλητού υπαλλήλου και ότι μετέχει αμισθί στην ομάδα εργασίας, της οποία το έργο ολοκληρώνεται στις 31/12/2015.

Η παραπάνω ανακοίνωση του Υπουργείου διευκρινίζει ότι ο κ. Λάμπρου μετέβη στην Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του μέλους της παραπάνω ομάδας εργασίας, ενώ σύμφωνα με το έγγραφο Αρ. Πρωτ. 77672 η προκαλούμενη δαπάνη της μετάβασης Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Σημειωτέον, η μετάβαση του κ. Λάμπρου στην Θεσσαλονίκη συμπίπτει με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις φυλακές Διαβατών.

Συνεπώς ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεστε να φέρετε στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σας ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Υπουργού;Εφόσον αποδειχτεί η άμισθη σχέση του κ. Λάμπρου με το Υπουργείο σας, για ποιο λόγο η μετακίνησή του ως μέλος μιας ομάδας εργασίας επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό;

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης,

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα