Έρευνα για το πλοίο με τα εκρηκτικά ξεκινά η Τουρκία

Τούρκοι αξιωματούχοι ερευνούν την υπόθεση του πλοίου με σημαία Τανζανίας που κατασχέθηκε από το Ελληνικό Λιμενικόκαι μετέφερε εκρηκτικά, μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

"Τούρκοι αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα σχετική με την υπόθεση του φορτηγού πλοίου Andromeda με σημαία Τανζανίας, που κατασχέθηκε από το Ελληνικό Λιμενικό στις 7 Ιανουαρίου 2018 ενώ μετέφερε υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών, από τα λιμάνια της Μερσίνης και του Ισκεντέρουμ", αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

"Σύμφωνα

με τα ευρήματα, το πλοίο επρόκειτο να κατευθυνθεί στο λιμάνι του Τζιμπουτί της Αιθιοπίας (και όχι στη Λιβύη) από τη Μερσίνη και πως μετέφερε 419.360 κιλά επικίνδυνων υλικών σε 29 γεμάτα κοντέινερ", συμπληρώνεται.

Όσον αφορά το φορτίο του πλοίου η πρεσβεία σημειώνει ότι η άδεια δόθηκε βάσει του τουρκικού νόμου για την εξαγωγή τέτοιων υλών στην Αιθιοπία και επισημαίνει ότι, όπως έδειξε η προκαταρκτική έρευνα, όλα έγιναν σύμφωνα με τη προκαθορισμένη διαδικασία.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας επισημαίνει: "Απαιτούμε τα έγγραφα αλλά και οι καταθέσεις του πληρώματος που έχουν συγκεντρωθεί από τις ελληνικές αρχές να σταλούν άμεσα στις αρμόδιες αρχές".

Η Τουρκία, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι σε στενή επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης και με τον ΟΗΕ για το ζήτημα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα