Επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Κώστας Γαβράς, γιαβάς γιαβάς;

Το βράδυ θα ανακοινωθεί η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις είκοσι ημέρες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές, πολλά έχουν αλλάξει. Το αδιαφιλονίκητο φαβορί, μπορεί και να «κάηκε». Το χαρτοφυλάκιο στις Βρυξέλλες μπορεί να μην μείνει «ορφανό».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

αποτελεί έναν εν δυνάμει δελφίνο του Αντώνη Σαμαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να τον προσθέσει στην γκάμα των λοιπών (άτολμων) αμφισβητιών του.

Η φήμη που διακινείται για τον Προκόπη Παυλόπουλο στερείται επιχειρημάτων και σοβαρότητας. Αν επιλεγεί πρόσωπο από την κεντροδεξιά, πέραν του Αβραμόπουλου που αδειάζει και τη θέση του Επιτρόπου αν επιλέξει να «θυσιαστεί» για το καλό της χώρας και γίνει Πρόεδρος, αυτό δεν είναι άλλο από τη Μαριέττα Γιαννάκου.

Όμως η συγκυρία επιτάσσει λίγο «μασάζ» στην αριστερή Πλατφόρμα, εν όψει και της συμφωνίας με τους δανειστές, που θα τους λέμε «συγγενείς» για να μην αγριευόμαστε.

Τους ΑνΕλ ουδείς θα τους ρωτήσει, θα ενημερωθούν βεβαίως για να επικυρώσουν την απόφαση οπότε ο κυβερνητικός εταίρος που έχει σημασία, είναι οι αριστερόστροφες συνιστώσες.

Τα ονόματα που σηματοδοτούν το «πρώτη φορά αριστερός Πρόεδρος» είναι η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Κώστας Γαβράς και ο Λαοκράτης Βάσσος ως αουτσάιντερ.

Η κα Καρυστιάνη παίζει στο σενάριο και «πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος».

Εκ της προαναφερθείσης «αριστερής τρόικας» ο πιο δημοφιλής, ο πιο «αναγνωρίσιμος» στο εσωτερικό και το εξωτερικό δεν είναι άλλος από τον Κώστα Γαβρά.

Η λογική λέει γιαβάς γιαβάς, Κώστας Γαβράς . Αρκεί να μην τσακωθούν πάλι με τη λογική στο Μαξίμου.

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα