Επίθεση σε δύο μέτωπα από τη ΝΔ στην κυβέρνηση

Σε δύο μέτωπα, αυτό των πλειστηριασμών και αυτό του μείζονος ζητήματος Καμμένου, εστιάζει την επίθεσή της προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Νέα Δημοκρατία.

"Η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει άρον - άρον την αξιολόγηση των πλειστηριασμών, έχοντας ήδη υπογράψει το τέταρτο μνημόνιο, που αρχίζει τον Αύγουστο, χωρίς χρηματοδότηση

και ενώ η οικονομία συνεχίζει να σέρνεται. Τώρα, το τίμημα είναι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, την οποία η Νέα Δημοκρατία είχε προστατεύσει μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο πολιτική αλλαγή", τόνισε, σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη.

Παραλληλα, η κ. Σπυράκη έστρεψε τα βέλη της κατά του κυβερνητικού στρατοπέδου αναφορικά με την υπόθεση Καμμένου, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλός, μπροστά στις συνεχείς αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα.

"Από χθες προκύπτει, ως ενδεχόμενο, Πολεμικό ήλιο της Ελλάδας να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατών. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις", σημείωσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Υπ. Άμυνας για βλήματα: "Οι αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα"

"Όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ' υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα" απάντησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

"Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά. Πρόκειται για διακρατική συμφωνία που αφορά 300.000 βλήματα" προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΓΕΕΘΑ: Το μόνο στρατιωτικό υλικό που έχει πουληθεί από το 2015 είναι βόμβες ΜΚ 82 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

"Από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα". Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η οποία εκδόθηκε μετά "από διερεύνηση που έγινε στη συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων".

Πηγή:capital.gr-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα