Επιδρομή του γερμανικού «ΣΔΟΕ» στην … Deutsche Bank

Τρίζουν τα θεμέλια της πανίσχυρης Deutsche Bank, μετά τη χθεσινή επιδρομή 500 αστυνομικών και υπαλλήλων του γερμανικού ΣΔΟΕ στις εγκαταστάσεις της τράπεζας σε όλη τη χώρα. Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και απάτη εναντίον του επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Γιούργκεν Φίτσεν, και του μάνατζερ Στέφαν Κράουζε.

Οι

δύο άνδρες θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, επειδή η αμφιλεγόμενη φορολογική δήλωση της τράπεζας για το 2009 φέρει την υπογραφή τους. Όπως ανακοίνωσε η Deutsche Bank, τα στοιχεία που ήταν ανακριβή διορθώθηκαν στη συνέχεια, ωστόσο η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης δεν θεωρεί ότι αυτό έγινε εγκαίρως. Η Deutsche Bank βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών τα τελευταία δύο χρόνια για φορολογική απάτη που σχετίζεται με τα συμβόλαια για την ανταλλαγή εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, για τα οποία η τράπεζα είχε συστήσει ειδικό τμήμα. Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχές, 500 στελέχη εμπλέκονται με την υπόθεση.

Τον Απρίλιο του 2010 είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες από την αστυνομία για παράνομες συναλλαγές με τέτοια συμβόλαια ύψους αρκετών εκατομμυρίων. Τότε είχαν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου έξι άτομα, που ομολόγησαν ότι είχαν εισπράξει παράνομα από τις γερμανικές οικονομικές Αρχές εμφανίζοντας ψευδή πιστοποιητικά.

Η επιδρομή στα κεντρικά και τα άλλα υποκαταστήματα της Deutsche Bank έγινε αιφνιδιαστικά χθες και είχε ως αποτέλεσμα να απαγγελθούν κατηγορίες σε 25 εργαζομένους του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για βαριάς μορφής φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πέντε εξ αυτών πρόκειται να τεθούν υπό κράτηση.

Πριν από λίγες ημέρες, οι Financial Times είχαν αποκαλύψει ότι η Deutsche Bank, η τράπεζα με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της Ευρώπης. έκρυψε ζημιές 12 δισ. ευρώ κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να μην καταφύγει στην κρατική στήριξη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τρεις πρώην εργαζόμενοι της γερμανικής τράπεζας έχουν καταθέσει σχετική καταγγελία στις ρυθμιστικές Αρχές, μεταξύ των οποίων και στη Sec των ΗΠΑ. Η Deutsche εκτιμά ότι οι νομικές υποθέσεις θα της στοιχίσουν πάνω από 2,5 δις ευρώ.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/66d8a6be-4447-11e2-952a-00144feabdc0.html

Keywords
Τυχαία Θέματα