Επεισόδια και χημικά κατά την άφιξη μεταλλωρύχων στο Υπ. Περιβάλλοντος

Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά την άφιξη των μεταλλωρύχων από τις Σκουριές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με την αστυνομία να κάνει μάλιστα και χρήση χημικών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ομάδα περίπου 10 ατόμων κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και εισήλθε στους χώρους του Υπουργείου.

Όπως έγινε γνωστό αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων είχε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Νωρίτερα

εκπρόσωπος των εργαζομένων δήλωσε στον ΣΚΑΙ: "Έχουμε κάνει πάρα πολλά αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς και δεν μας έχουν δεχθεί. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες και να έχουμε δουλειά. Οι άδειες είναι στα γραφεία των Υπουργών και έχουμε έρθει για να λάβουμε απαντήσεις. Δεν πρόκειται να φύγουμε εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για εργασία. Έρχονται και άλλοι εργαζόμενοι οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν".
Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού έφτασαν στην Αθήνα με τρία πούλμαν.

ΝΔ: "Ελευθέρας" σε Ρουβίκωνα, χημικά για τους εργαζόμενους

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ρίψη χημικών έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος κατά των μεταλλωρύχων.

"Όταν οι "Ρουβικώνες” επιχειρούν να μπουν βίαια στο Κοινοβούλιο, δικαιολογούνται και οι συλληφθέντες απελευθερώνονται με εντολή του Προέδρου της Βουλής. Όταν εργαζόμενοι – που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αποφάσεων της Κυβέρνησης- επιχειρούν να επιδώσουν διαμαρτυρία στον αρμόδιο υπουργό, αντιμετωπίζονται με γκλομπ και χημικά. Αυτή είναι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου”, επεσήμανε, σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μητσοτάκης: Αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα

Επίθεση στην κυβέρνηση και για το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές και για αυτό της οικολογικής καταστροφής στη Σαλαμίνα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία ανάρτηση στο twitter.

"Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα", έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα