Ένας πρωθυπουργός που δεν ξέρει τι θέλει και που πάει

08:29 1/3/2016 - Πηγή: Antinews

Κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο αλλά είναι πολύ σοβαρό. Η πρώτη φορά που ο Τσίπρας έβγαλε βόλτα στον Εθνικό Κήπο έναν υπουργό του για να… δουν τα παπάκια, ήταν πέρυσι στις 14 Ιουνίου. Ήταν όταν «αμόλησε» τον Βαρουφάκη στον κήπο για να παίξει κι αυτός έβλεπε, όμως, λίγες ημέρες μετά ανακοίνωσε το δημοψήφισμα και όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματά

του.

Λίγες εβδομάδες μετά βεβαίως και ο Βαρουφάκης έπαψε να είναι στην κυβέρνηση.

Χθες λοιπόν ο Τσίπρας έβγαλε βόλτα κι άλλον υπουργό του, τον Νίκο Παππά ο οποίος βάλλεται για το θέμα των αδειών, το όνομά του παίζει στα παραδημοσιογραφικά κυκλώματα ενώ είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής διαφόρων σεναρίων για τα μυστικά ραντεβού και ούτω κάθε εξής.

Λέτε λοιπόν να δούμε κανένα δημοψήφισμα ή να δούμε τίποτε εκλογές και τον Παππά από Αρχιμανδρίτη να υποβιβάζεται σε… διάκονο; Λέτε ο Τσίπρας να μας ξαναπάει σε περιπέτεια εξαιτίας της αδυναμίας του να κυβερνήσει;

Όλα είναι πιθανά. Από την παρουσία του χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου δεν μπορούμε να βγάλουμε και πολλά συμπεράσματα. Ο πρωθυπουργός απλά δεν ξέρει τι θέλει και που πάει. Όσα πάνε κι όσα έρθουν είναι κι άντε να βγάλεις άκρη.

Είπε ότι θα κάνει υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη για να πάρει τις αποφάσεις του και θα τις ανακοινώσει την Παρασκευή στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Κατ’ αρχάς τι τους μαζεύει τους αρχηγούς αφού ήδη θα έχει λάβει τις αποφάσεις του; Κι από την άλλη λέει ο Τσίπρας ότι δεν αποκλείει ούτε την άσκηση βέτο τη Δευτέρα. Όπως έχουμε γράψει το Συμβούλιο υπό τον Παυλόπουλο είναι λάθος. Όχι γιατί δεν πρέπει να υπάρχει μια εθνική ομοψυχία αλλά γιατί γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους. Και για να εγκλωβίσει τους υπόλοιπους στα δικά του αδιέξοδα.

Αν έχει πάρει τις αποφάσεις του ας μην τους καλέσει καν. Κι αν σκέφτεται να βάλει βέτο τότε θα επιβεβαιώσει πόσο επικίνδυνος άνθρωπος είναι. Αντί να ασκήσει βέτο στην προηγούμενη Σύνοδο όπου παιζόταν το θέμα της Βρετανίας θα το κάνει τώρα; Μα τώρα απλά θα μπλοκάρει όποιες αποφάσεις ληφθούν για το Προσφυγικό και ο καθένας θα κλείνει τα σύνορα όποτε του γουστάρει. Όσο για την Ελλάδα; Θα βρεθεί προ της δυσάρεστης έκπληξης να είναι πλήρως απομονωμένη και να πρέπει να φιλοξενήσει 100 χιλιάδες μετανάστες ή και περισσότερους με δικά της έξοδα. Και 500 εκατ. είναι πολλά…

Αν λοιπόν η Ελλάδα απομονωθεί λόγω του βέτο μήπως ο Τσίπρας βγάζει τον Παππά βόλτα στον Κήπο για να μας πει ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για κάλπες; Θα ήταν μια καλή προσπάθεια του Αλέξη για ηρωϊκή έξοδο. Θα πει ότι αντιστάθηκε αλλά οι κακοί Ευρωπαίοι τον άδειασαν, θα πει ότι φταίει το ΔΝΤ γιατί δεν κλείνει η αξιολόγηση αν και αυτός ήθελε και θα πάει να διαχειριστεί την όσο το δυνατόν πιο μικρή ήττα του. Έτσι θα μπορεί να παίξει μετεκλογικά το ρόλο του… αντιμνημονιακού που πετάει πέτρες από το απέναντι πεζοδρόμιο. Και να διεκδικεί να έχει ενεργό ρόλο στη χώρα, παρ’ ότι θα την έχει καταστρέψει.

Στο Μαξίμου δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι να αφήσουν τον Κυριάκο να βγει, να εκτεθεί, να πάρει σκληρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις και ο Τσίπρας με την παρέα του ως… άμωμος Παρθένος να έρθουν στη συνέχεια για να αποτελειώσουν το έργο τους. Όλα να τα περιμένουμε από τους τυχοδιώκτες της Αριστεράς.

Άλλωστε, ακόμη κι αν αυτό το σενάριο δεν γίνει, δεν αποκλείεται να πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο όταν η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα έχει κλείσει τα πάντα, θα έχει μπει η χώρα σε ανάπτυξη, θα έχει πιθανότατα υπάρξει συμφωνία για το χρέος και θα μπορεί να το «πουλήσει» στους πολίτες για να τον ξαναψηφίσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα