Ένας “Παρμενίωνας” για την “υπέρμαχο στρατηγό” και για τα μάτια τους και μόνο

Μόλις τρεις ημέρες μετά από τη νίκη Καμμένου (στα σημεία) έναντι του Νίκου Φίλη, με τις “ευλογίες” του Αλέξη Τσίπρα, και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εννοείται, ο υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε στην τελική φάση της “Παρμενίων”, της μεγαλύτερης άσκησης που κάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας στο μπράτσο του, στο μπουφάν παραλλαγής που φορούσε (αυτή τη φορά, δεν ήταν αμερικάνικη, ούτε των ΟΥΚ, αλλά απλή ελληνική) την ελληνική σημαία και

στη μέση τον Αγιο Γεώργιο. Είναι τα σήματα, τα οποία είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι, όποιοι στρατιωτικοί το επιθυμούν, μπορούν να τα φέρουν, δίχως αυτό να είναι υποχρεωτικό. Όλως “συμπτωματικώς”, και προφανώς άσχετο με το ότι έφερε τέτοιο σήμα ο κ.Καμμένος, στην τελική φάση της άσκησης που έγινε έξω από την Αλεξανδρούπολη, ήταν ασυνήθιστα πολλοί οι στρατιωτικοί, οι οποίοι έφεραν παρόμοια σήματα. Η εμφάνιση του κ.Καμμένου με αυτό το σήμα, εκτιμάται ότι ήταν ένα ακόμα “θρησκευτικό μήνυμα” εκ μέρους του.

[photo_0]

Η άσκηση “Παρμενίων”, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, πήγε πολύ καλά. Ενδιαφέρον είναι ότι, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, οπότε σε περιόδους που η Ελλάδα έκανε μεγάλες ασκήσεις, εκδηλώνονταν μαζικές προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικά λίγες. Το γεγονός αποδίδεται μάλλον στις αδυναμίες που παρουσιάζει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, εξαιτίας των μαζικών εκκαθαρίσεων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Εξίσου καλά πήγε και η τελευταία ημέρα στην Αλεξανδρούπολη. Ο Π.Καμμένος, από τη μεριά του, αφού επανέλαβε όσα εγκωμιαστικά επανειλημμένως λέγει για τα μέλη των ΕΔ (το υπουργείο Οικονομίας, όμως, δεν φαίνεται να ακούει τίποτα για το “μισθολογικό”), ευχήθηκε “με τη βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού οι Ένοπλες Δυνάμεις να συνεχίσουν με επιτυχία το εθνικό τους έργο”. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο υπουργός Άμυνας, σε αρκετά από τα πηγαδάκια, εισέπραξε συγχαρητήρια για τη στάση του απέναντι στον Νίκο Φίλη. Ειδικά, κάποια στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αλεξανδρούπολης, που του ζητούσαν να λύσει το πρόβλημα με κάποιες παράγκες – οικισμούς στον ποταμό Έβρο, επειδή το τοπικό Δασαρχείο στέλνει τους ψαράδες και τους κυνηγούς που είναι εκεί στα δικαστήρια, ήταν ένθερμα απέναντί του. Βέβαια, όσον αφορά το πρόβλημά τους, ο κ.Καμμένος τους είπε ότι αυτοί οι οικισμοί θεωρούνται προωθημένα φυλάκια της Εθνοφυλακής και, ως εκ τούτου, το Δασαρχείο αν θέλει, ας στείλει τις μηνύσεις στο υπουργείο Άμυνας (!).

Για τα μάτια τους και μόνο

Οι στρατιωτικοί, αναμφισβήτητα, είχαν κάνει καλή προετοιμασία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελική φάση της “Παρμενίων” με επιτυχία. Όπερ και εγένετο. Η άσκηση, βέβαια, ως ήταν αναμενόμενο, είχε και την πτυχή της επίδειξης των αμυντικών ικανοτήτων προς την πλειάδα των στρατιωτικών ακολούθων ξένων χωρών, καθώς και πολλών βουλευτών, τοπικών παραγόντων του Νομού Έβρου και έναν μεγάλο αριθμό Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εννοείται, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις “για τα μάτια όλων αυτών και μόνο”, είναι αναγκαία μια καλή επίδειξη των ΕΔ. Και επετεύχθη.

[photo_1]

Το τι γίνεται στις τελικές φάσεις αυτών των ασκήσεων, λίγο έως πολύ είναι γνωστό στους περισσότερους, που το βλέπουν άλλωστε και στην TV. Στην προκειμένη, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα ... παραλειπόμενα της Αλεξανδρούπολης. Ο κ.Τσίπρας, όπως είναι γνωστό, δεν παρέστη στην τελική φάση. Επειδή, προφανώς δεν θα πήγαινε, είχε μεταβεί στο υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη το απόγευμα, όπου παρακολούθησε από τον θάλαμο επιχειρήσεων μέρος της “Παρμενίων”. Λίγο αργότερα, κάθιζε ως “συμφιλιωτής” στο μέγαρο Μαξίμου τον αρχιεπίσκοπο, τον Νίκο Φίλη και τον Πάνο Καμμένο. Από το απόγευμα εκείνης της ημέρας, λοιπόν, έως τη νύκτα, η επικοινωνιακή σκηνοθεσία ήταν απολαυστική.

Τώρα, στο πεδίο βολής, έξω από την Αλεξανδρούπολη, ο κ.Καμμένος “προσγειώθηκε” με ελικόπτερο “Χιούϊ”. Ένα ακόμα τον συνόδευε. Οι υπόλοιποι επιτελείς, μέλη των ξένων αποστολών και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, μεταφέρθηκαν με C-130 στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί με πουλμανάκια. Ο υπουργός, όταν αφίχθη, χαιρέτησε τους ξένους στρατιωτικούς ακολούθους (στάθηκε περισσότερο στον αμερικανό) και τα στελέχη των ΕΔ. Ακολούθως, παρακολούθησε την άσκηση. Μαζί του, στην εξέδρα, παραβρίσκονταν βουλευτές των ΑΝΕΛ, αρκετοί του ΣΥΡΙΖΑ, από τη ΝΔ, το Ποτάμι, αλλά και τη Χρυσή Αυγή. Κάποια στιγμή μάλιστα, ο Δημήτρης Καμμένος εθεάθη να κάθεται δίπλα στον Χρήστο Παππά. Και βέβαια, όπως όλοι οι βουλευτές, έτσι και ο κ.Δ.Καμμένος, φωτογραφιζόταν με τους φαντάρους και αξιωματικούς με φόντο άρματα μάχης, κ.λ.π. Φωτογραφίες που “σήκωσε” στο FB. Φωτογραφίες έβγαλε και ο Χ.Παππάς (πάλι καλά που δεν βούτηξε κανένα τανκ να κατέβει στην Αθήνα).

[photo_2]

Οι “συμπαθείς”, κατά τα λοιπά, βουλευτές, Μίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ (Πειραιάς) και Σπύρος Δανέλης (Ποτάμι), επίσης έσπευσαν να φωτογραφηθούν με καμουφλαρισμένους φαντάρους, με φόντο το γεμάτο καπνούς, βομβαρδισμένο “πεδίο μάχης”. Τους φωτογράφησαν συνεργάτες τους. Θα μπορούσαν να το κάνουν οι ίδιοι με μια σέλφι. Φαίνεται πως μάλλον ήταν η πρώτη φορά που πήγαιναν σε τέτοια άσκηση, και γι' αυτό ήθελαν κάποια “μπαρουτοκαπνισμένη” φωτογραφία για ανάμνηση. Ίσως την επομένη, να είναι πιο μαζεμένοι. Να σημειωθεί πως μόλις την τελευταία στιγμή το υπουργείο Άμυνας κάλεσε βουλευτές στην άσκηση. Μάλιστα, μέχρι να γίνει αυτό, υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες, μέχρι και ανακοίνωση εξέδωσε την παραμονή της άσκησης η ΝΔ (!).

Θηλυκοί υπασπιστές

Κατά κοινή ομολογία, από στρατιωτικής απόψεως, το σενάριο της άσκησης ήταν ενδιαφέρον. Και ήταν εντυπωσιακή η εκτέλεσή του, με τους ακριβείς βομβαρδισμούς αεροσκαφών, ελικοπτέρων, αρμάτων μάχης, κ.ο.κ. Κάτι που κράτησε καθηλωμένους όλους τους επισκέπτες. Όμως, επίσης κατά κοινή ομολογία, εκτός από τους βομβαρδισμούς, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι δυο θηλυκοί υπασπιστές του κ.Καμμένου. Η μια, από τον Στρατό Ξηράς, ήταν γνωστή από πέρυσι τον Οκτώβριο, οπότε ο υπουργός Άμυνας υποδέχτηκε τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ στο Σύνταγμα, παρουσία Τσίπρα, έχοντας ως συνοδεία τρεις γυναίκες υπασπιστές. Η δεύτερη, σύμφωνα με τα “κουτσομπολιά” των στρατιωτικών, φέρεται να ήταν κι αυτή υπασπιστής, από το Ναυτικό. Πέρυσι τον Οκτώβριο εμφανίστηκαν τρεις γυναίκες υπασπιστές, γιατί αντιπροσώπευαν τα τρία Όπλα.

[photo_3]

Είναι γνωστό, πάντως, ότι ο κ.Καμμένος έχει και τρεις άντρες υπασπιστές, από τα τρία Όπλα, οι οποίοι λέγεται πως και αυτοί παραβρίσκονταν στην τελική φάση της “Παρμενίων”. Έτσι, δεν έλειψαν και κάποια κακεντρεχή “κουτσομπολιά” από τους στρατιωτικούς, ότι αυτό πια που κάνει ο υπουργός είναι υπερβολή, και ότι αφού τον συνόδευαν οι τρεις άντρες υπασπιστές του, δεν χρειαζόταν και δυο γυναίκες. Αλλά, μην δίνετε σημασία σε αυτά. Εμείς, τι να σχολιάσουμε; Τι είν οι μπόμπες μπρος στα κάλλη! Εδώ κοτζάμ Λιβύη βομβαρδιζόταν και σφάζονταν οι Λίβυοι μεταξύ τους, κι εμείς ασχολιόμασταν με τις “Αμαζόνες” του Καντάφι. Θ' ασχοληθούμε τώρα με τις μπόμπες του “Παρμενίωνα”; Ανεξαρτήτως αυτού, η γυναικεία παρουσία στην τελική φάση της “Παρμενίων”, ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Μάλιστα, εθεάθησαν πάρα πολλές γυναίκες αξιωματικοί, κάτι που τιμά και την Ελληνίδα γυναίκα, και την ίδια την Ελλάδα, και τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα