Εν μέσω αντιδράσεων αρχίζει αύριο,στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η συζήτηση του σχεδίου “Αθηνά”

15:32 5/3/2013 - Πηγή: Antinews

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου «Αθηνά» πραγματοποίησε το μεσημέρι, στα Προπύλαια, ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με τη συμμετοχή και φοιτητών της σχολής,ζητώντας να διατηρηθεί η αυτοτέλεια και η αυτονομία των ξενόγλωσσων τμημάτων.

Τον Λευκό Πύργο στον οποίο ανάρτησαν και τη σημαία του Ιδρύματος, περικύκλωσαν συμβολικά το μεσημέρι, φοιτητές και καθηγητές του ΑΤΕΙΘ επίσης,διαμαρτυρόμενοι

για το σχέδιο «Αθηνά».

Αύριο,αρχίζει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το σχέδιο “Αθηνά”. Το νέο Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτέλεσμα του διαλόγου που διεξήχθη, θα παρουσιάσει στους βουλευτές αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Για την ώρα που θα παρουσιάζεται το σχέδιο, φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, υποστηρίζοντας ότι υποβαθμίζονται οι σπουδές και τα πτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα