Ελπιδοφόρα η δεύτερη μέρα στο Λονδίνο

Στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων έπεσαν την Κυριακή, 13 ακόμα Έλληνες αθλητές καθώς και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Δεύτερη ημέρα στο Λονδίνο, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε οκτώ αθλήματα και συγκεκριμένα στην ιστιοπλοΐα, στο πινγκ πονγκ, στην ενόργανη γυμναστική, στο κανόε-καγιάκ, στην κολύμβηση, στην κωπηλασία, στην σκοποβολή και στην υδατοσφαίριση.

Την 1η θέση της 2ης προκριματικής

σειράς κατέλαβαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά που θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 2 Αυγούστου. Το ελληνικό πλήρωμα και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο ήταν πρώτο από την αρχή, ξέφυγε με μεγάλη απόσταση από τις αντιπάλους και πέρασε το φίνις με χαρακτηριστική άνεση και επίδοση 7:03.66. Απευθείας πρόκριση εξασφάλισαν και οι Μπρόουνεν Ουότσον, Χάνα Έβρι-Χολ από την Αυστραλία με 7:05.30. Ο τελικός του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 4 Αυγούστου.

Η Αθηνά Δούκα στην σκοποβολή, συμμετείχε στα προκριματικά των 10μ. αεροβόλου πιστολιού, δεν τα κατάφερε. Η 36χρονη πρωταθλήτρια κατέλαβε την 42η θέση (μεταξύ 49 αθλητριών) με 369 βαθμούς, πολύ μακριά από την πρώτη οκτάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Κορυφαία επίδοση ήταν αυτή της Κινέζας Βεντζούν Γκουό με 388 βαθμούς.

Η εκπληκτική προσπάθεια της Βάσως Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας δεν έφερε την πρόκριση στον τελικό του οργάνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.Η αθλήτρια του Κώστα Σιούτη, η οποία επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2000 στο Σίδνεϊ, δεν εξασφάλισε ένα από τα οκτώ πολυπόθητα εισιτήρια. Η Μιλλούση βαθμολογήθηκε με 14,366 βαθμούς.”Το σημαντικό είναι ότι απόλαυσα τον αγώνα μου, χάρηκα κάθε στιγμή και από εκεί και πέρα ό,τι έρθει θα είναι καλό”, είχε δηλώσει η 28χρονη πρωταθλήτρια.Πλέον διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στον τελικό του σύνθετου ατομικού.

Την ίδια ώρα, ό,τι έχτιζε για τρία οκτάλεπτα γκρέμισε στο τελευταίο η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Στο παιχνίδι που άνοιξε το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης στο Λονδίνο η Ελλάδα ηττήθηκε από την Κροατία με 8-6, στην πρώτη αγωνιστική του Α’ ομίλου. Η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς παρουσιάστηκε πολύ καλή στην άμυνα, είχε σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακά της Νίκο Δεληγιάννη, όμως τα λάθη και η επιθετική δυστοκία της τελευταίας περιόδου της στοίχισαν. Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα, η Ιταλία την Τρίτη (31/07) στις 17:30.

Στη συνέχεια είχαμε τον Άρη Γρηγοριάδη στην κολύμβηση, ο οποίος αν και στον ημιτελικό έκανε καλύτερο χρόνο από τον πρωινό προκριματικό, δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των 100μ. ύπτιο. Ο Θεσσαλονικιός κολυμβητής τερμάτισε στην 6η θέση με 54.20, με τον Γάλλο Λακούρ να παίρνει την πρώτη θέση. Στο σύνολο ο Γρηγοριάδης κατετάγη 14ος, στην πιο επιτυχημένη παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με δύο αθλητές συνεχίζει η Ελλάδα στο πινγκ πονγκ

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα νίκησε τον Βέλγο Ζαν-Μισέλ Σέιβ με 4-1, στο πλαίσιο

Keywords
Τυχαία Θέματα