«Ελληνικό» Μνημόνιο συμφώνησε για την Κύπρο ο Ν. Αναστασιάδης

09:01 2/4/2013 - Πηγή: Antinews

Το είχαμε γράψει και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Όταν θέλεις να λες τα μεγάλα «όχι» πρέπει να έχεις και εναλλακτικά σχέδια να καταθέσεις διότι σε άλλη περίπτωση σε παίρνουν αμπάριζα και σε διαλύουν ακόμη και γιατί τόλμησες να κουνηθείς.

Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της Κύπρου η οποία, δυστυχώς για τα αδέλφια μας στο νησί, μπαίνει σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από αυτή που περιγράφαμε πριν λίγες ημέρες.

Διότι δε μιλάμε πλέον για το κούρεμα

των καταθέσεων χιλιάδων πολιτών. Δε μιλάμε για το γεγονός ότι η Κύπρος ως επιχειρηματικό κέντρο σβήνει. Μιλάμε για ένα Μνημόνιο εξαιρετικά σκληρό το οποίο πρότεινε η τρόικα και αποδέχθηκε ασμένως η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Δεν ξέρουμε αν είχε άλλες επιλογές, ωστόσο, τα μέτρα που θα εφαρμοστούν ουσιαστικά θα οδηγήσουν το νησί σε ένα μέλλον πολύ μαύρο, ίσως πιο μαύρο κι από αυτό της Ελλάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυπριακή κυβέρνηση έβαλε… κόκκινες γραμμές μόνο σε μέτρα για την Παιδεία, όπως την επιβολή διδάκτρων, αλλά και στις περικοπές στην υγεία. Ωστόσο, είναι θέμα χρόνου να υποστεί και εκεί νέα ψυχρολουσία. Έχουν γνώση οι Έλληνες από αυτά.

Αν οι Κύπριοι πίστευαν ότι τη… γλιτώνουν με ένα κούρεμα πάνω από 100.000 ευρώ, σήμερα θα ξυπνήσουν μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Η κυβέρνηση δεν καλείται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φόρους στα ακίνητα, τους τόκους και τα μερίσματα, μειώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα γίνει με πάγωμα προσλήψεων και… κινητικότητα ώστε να φύγουν 1.800 εργαζόμενοι. Επίσης θα γίνουν αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, αυξήσεις τουλάχιστον 17% στα τιμολόγια των δημόσιων οργανισμών, αύξηση του ΦΠΑ από το 17% στο 19% και άλλα πολλά.

Η τρόικα της Κύπρου δεν κουράστηκε καθόλου στις διαπραγματεύσεις. Πήρε το ελληνικό πακέτο, το προσάρμοσε στο νησί και με τους γνωστούς εκβιασμούς το πέρασε στην κυβέρνηση. Σα να ζούμε το ελληνικό δράμα αυτή τη φορά στην Κύπρο δηλαδή.

Χωρίς ίχνος χαιρεκακίας, αντίθετα με βαθιά λύπη για όσα θα περάσει ο κυπριακός λαός (καλό κουράγιο που έλεγε σε εμάς ο Ολι Ρέν) ρωτάμε τα εξής:

Όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες… αριστερές δυνάμεις που είδαν στο «όχι» της κυπριακής βουλής την ευκαιρία για τη μεγάλη επανάσταση, που είναι τώρα και τι λένε;

Επίσης, ρωτάμε την ΕΕ αν αυτή είναι αλληλεγγύη σε μια χώρα – μέλος. Μήπως ουσιαστικά εξωθούν την Κύπρο από το ευρώ;

Τέλος, ο Ν. Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του είναι βαριά εκτεθειμένοι καθώς άλλα έλεγαν για το κούρεμα και για το Μνημόνιο και άλλα πράττουν.

Όμως, μεγάλη είναι η ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης Χριστόφια που άφησε ένα χάος και την… έκανε προκειμένου να μη χρεωθεί την υπογραφή του Μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα