Ελεύθερος Τύπος: Τα χιλιάσαμε – Μια πορεία που επανεκκίνησε το Νοέμβριο του 09 και συνεχίζεται…

Ο Ελεύθερος Τύπος αυτές τις ημέρες έχει διπλή επέτειο!

Σήμερα κρατάτε στα χέρια σας το χιλιοστό φύλλο από την επανέκδοση της εφημερίδας μας τον Νοέμβριο του 2009 ενώ την περασμένη Πέμπτη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ημέρα που οι αείμνηστοι Αρης και Λίλιαν Βουδούρη προχωρούσαν στην έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου» ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα στην ελληνική αγορά των μέσων ενημέρωσης.

Σε αυτή τη μακρόχρονη πορεία, από το 1983 που άφησε ως παρακαταθήκη το ζεύγος Βουδούρη, αλλά

και στη διαδρομή των 3,5 χρόνων που διανύει η εφημερίδα υπό την εκδοτική καθοδήγηση του Δημήτρη Μπενέκου και του Αλέξη Σκαναβή, ο Ελεύθερος Τύπος υπακούει σε μία μόνο γραμμή: Να δυναμώνει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους αναγνώστες για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, την ενίσχυση κάθε πρωτοβουλίας που συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο και την ανάδειξη παθογενειών ή και φαινομένων διαφθοράς που υπονομεύουν την προσπάθεια για μία καλύτερη Ελλάδα!

Σε αυτή την προσπάθεια όπλο μας είναι ο δυναμισμός που άλλωστε χαρακτηρίζει την εφημερίδα από το πρώτο της κιόλας φύλλο, η ανεξαρτησία που δίνει η δυνατή σχέση μας με τους αναγνώστες και η βούλησή μας να είμαστε αποκαλυπτικοί για τα κακώς κείμενα και ταυτόχρονα χρηστικοί για τα δύσκολα μέτωπα της καθημερινότητας.

Η νέα εκδοτική περίοδος του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Τύπου της Κυριακής» που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου 2009 συνέπεσε με μία δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας. Η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο, που ανέτρεψε οικονομικές και κοινωνικές σταθερές δεκαετιών βρήκε την εφημερίδα μας απέναντι σε όσους πίστευαν ότι η πολιτική της άγριας λιτότητας και η αδράνεια στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα αποτελούν τις λύσεις του προβλήματος. Με δεκάδες πρωτοσέλιδα θέματα αναδείξαμε τις κοινωνικές επιπτώσεις και τα οικονομικά αδιέξοδα από την τυφλή εφαρμογή των μνημονίων.

Σε αυτό το διάστημα δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα αλλά και να υπερασπισθούμε θέσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ανόρθωση της χώρας.

Σήμερα, που συμπληρώνουμε τα πρώτα 1000 φύλλα της επανέκδοσης δηλώνουμε ότι με τη στήριξη που μας προσφέρετε καθημερινώς, θα συνεχίσουμε δυναμικά τη δημοσιογραφική μας δουλειά ακολουθώντας σε τρεις βασικές κατευθύνσεις:

Μαχητικότητα Ο Ελεύθερος Τύπος θα στέκεται πάντα στο πλευρό του πολίτη και με κριτική ματιά σε κάθε μορφής εξουσία. Με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και μαχητική αρθρογραφία θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το πολιτικό και οικονομικό παρασκήνιο σε όλες τις πτυχές του ενώ θα αναζητούμε το ρόλο των διεθνών παραγόντων σε όσα συμβαίνουν εντός των συνόρων.Χρηστικότητα Η εφημερίδα μας δίνει μεγάλη σημασία στα χρηστικά θέματα θεωρώντας ότι οι αναγνώστες πρέπει να έχουν στα χέρια τους πληροφορίες και ειδήσεις που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν κρίσιμα προβλήματα της καθημερινότητας τους. Στα καθιερωμένα ένθετα για τις Συντάξεις (κάθε Δευτέρα), την Αγορά Εργασίας (κάθε Τρίτη) και την εκπαίδευση (κάθε Τετάρτη) σύντομα θα προστεθούν νέες ενότητες ώστε οι αναγνώστες να έχουν πρώτοι τις ειδήσεις που αφορούν τα οικονομικά και εργασιακά τους. Παράλληλα θα εξακολουθούμε να δίνουμε έμφαση στις ειδικές εκδόσεις για το Κυνήγι (κάθε Τετάρτη), για τα Φαινόμενα (κάθε Σάββατο) και βέβαια στο πιο επιτυχημένο περιοδικό για το στοίχημα, τις Προβλέψεις (κάθε Τρίτη και Παρασκευή). Κάθε Κυριακή, ο «Τύπος της Κυριακής, μία πλήρης έκδοση με ειδικά ένθετα για την Οικονομία, τον Πολιτισμό, τα ταξίδια, την τηλεόραση και το αυτοκίνητο εμπλουτίζεται με νέα περιοδικά για την Ιστορία, τη Θρησκευτική μας παράδοση αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της διατροφής.Σύγχρονη ματιά. Ο Ελεύθερος Τύπος θα βελτιώνει διαρκώς την ηλεκτρονική του έκδοση (www.e-typos.com) ενώ θα ενισχύσει την ήδη έντονη παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο facebook (facebook.com/etyposgr) ή στο twitter (twitter.com/etyposgr).

Γνωρίζοντας ότι τα …πρώτα 1000 φύλλα είναι τα δύσκολα, είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα συνεχίσουμε την πορεία για πιο δυνατό Ελεύθερο Τύπο και μία πιο δυνατή Ελλάδα.

«Ελεύθερος Τύπος»

Keywords
Τυχαία Θέματα