Ελεύθερος χωρίς όρους ο Γιάννος Παπαντωνίου

"Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει πια να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία". Με αυτή την δήλωση περιέγραψε ο Γιάννος Παπαντωνίου την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον των ανακριτικών αρχών, που τον είχαν καλέσει να απολογηθεί συμπληρωματικά για υπόθεση που αφορά σε δωροδοκία περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για

τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού με γαλλική εταιρία.

Ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και ο επιχειρηματίας φίλος του Ανδρέας Μπάρδης κλήθηκαν να μιλήσουν.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαντωνίου:

"Η συνάντηση με την Ανακρίτρια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει το Δικαστικό Συμβούλιο, όταν διαπίστωσε ότι το κατηγορητήριο δεν μπορεί να στηρίξει τη δίωξη εναντίον μας. Παραδώσαμε υπομνήματα, που επαναλαμβάνουν όσα είχαμε καταθέσει σε προηγούμενα στάδια. Ότι δηλαδή τα περί δωροδοκίας αποτελούν άθλια και πρόστυχη κατασκευή στο πλαίσιο της σκευωρίας που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν επιβλήθηκε κανένας απολύτως περιοριστικός όρος. Είναι ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη ξαναρχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα, σύμφωνα με το νόμο και τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ζητώ, όπως έχω δηλώσει, δικαίωση και μία συγγνώμη. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη για να τεθεί, επί τέλους, τέρμα στις πρωτοφανείς, για ευρωπαϊκή χώρα, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν συντελεστεί σε βάρος μας".

Νέα δικογραφία

Στο μεταξύ, μία νέα δικογραφία έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η υπόθεση αφορά στην αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο το οποίο πουλήθηκε το 2016 και η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να "ξεπλυθεί" μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών.

Ο ίδιος πάντως αρνείται την κατηγορία, ενώ ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακοπουλος δήλωσε: "Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα