Εκλογές απογαλακτισμού της ΝΔ από το …. πασοκικό παρελθόν της!

της effie B. 

Οι πρόωρες εκλογες της 6ης Μαιου θα σημαίνουν και το τέλος της Μεταπολίτευσης. Μιας εποχής που κράτησε τριαντοχτώ ολόκληρα χρόνια: ξεκίνησε με ελπίδα και όραμα για μια ενωμένη και νέα Ελλάδα, άρρηκτο κομμάτι μιας ανερχόμενης παγκόσμιας ηγέτιδας Ευρώπης και τελειώνει με έναν εφιάλτη: μια χρεοκοπημένη, κουρελιασμένη, ντροπιασμένη, εξαθλιωμένη χώρα λίγο πριν την έξοδο

απο μια ένωση που γι’ άλλα σχεδιάστηκε και αλλού κατέληξε!

Κοντά τέσσερεις δεκαετίες που τη διακυβέρνηση της χώρας άσκησαν δύο κόμματα εξουσίας: το ΠΑΣΟΚ για τριάντα σχεδόν χρόνια και η ΝΔ για μόλις οχτώ!!

Το ΠΑΣΟΚ, τα τριάντα αυτά χρόνια δεν καθόρισε μόνο το στυλ διακυβέρνησης της χώρας. Επαναπροσδιόρισε την συμπεριφορά της! Πασοκοποίησε την ελληνική κοινωνία και σχεδίασε την Μεταπολίτευση αποκλειστικά με τους δικούς του όρους!

Εγκατέστησε ενα λαϊκίστικο σύστημα με αναφορά στο κόμμα που ενθάρρυνε την φαυλότητα, γενίκευσε τη διαφθορά και νομιμοποίησε τις μίζες. Σε όλη την έκφανση της κρατικής λειτουργίας και όχι μόνο! Εγκαθίδρυσε σκληροπυρηνικούς λειτουργούς του σε κάθε καίριο σημείο της κρατικής μηχανής πλήρως ελεγχόμενους. Κυρίως όμως εγκαθίδρυσε ορκισμένους “οπαδούς” που πιστεύουν μόνο στο χρώμα και το πρωτάθλημα και δεν εγκαταλείπουν την ομάδα ποτέ, όποιοι και αν είναι οι παίκτες, όποιος και αν είναι ο αρχηγός!

Το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε θρησκεία με το αζημίωτο φυσικά! Και η ελληνική κοινωνία σε ενα πασοκοποιημένο μπουλούκι που δεν ήξερε αλλιώς! Έμαθε να αποδέχεται τη διαφθορά, τις μίζες, τη διαπλοκή, τον χρηματισμό, τον παράνομο πλουτισμό, τα όποια “βίτσια” της εξουσίας. Έκανε βλέπετε και αυτή τη δουλειά της αφού έγλειφε τα κόκκαλα εξουσίας των “δυνατών”! Έτσι βγήκε και το “μαζί τα φάγαμε“! Αυτοί τα λουκούλεια γεύματα, ο λαός τα ψίχουλα! Και έτσι πορευτήκαμε για τριάντα ολόκληρα χρόνια!

Απο την άλλη μεριά στα λιγοστά οχτώ χρόνια ενδιάμεσης διακυβέρνησης της, η ΝΔ κακέκτυπα αντέγραψε το Πασοκ. Δεν γνωρίζω αν δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς ή απλά ποτέ δεν το ήθελε! Μπορεί και να νόμισε οτι έτσι είναι η εξουσία και έτσι θα πορευτεί η χώρα σωστά! Και επειδή κάθε αντιγραφή είναι αντιγραφή και όχι το «original» και αν πρόκειται και για κακή αντιγραφή πάει στα αζήτητα, προέκυψαν τα λιγοστά ενδιάμεσα διαλλείματα εξουσίας των οκτώ χρόνων!

Ήταν άλλωστε τόση η αλλαζονεία της εξουσίας ΠΑΣΟΚ, που μόλις η ΝΔ πλησίαζε στο κατώφλι της εξουσίας, όλοι άρχιζαν να μιλούν για ενδιάμεσο διάλλειμα, σαν ανάπαυλα και ξεκούραση ενα πράμα, απο τη λαμογιά και την κραιπάλη της συνεχόμενης εξουσίας. Μπορεί και να το σκεφτόντουσαν σαν απομάκρυνση και περισυλλογή για επανασχεδιασμό και επαναπροσδιορισμό μεθόδων αποτελεσματικότερης διαφθοράς και έξυπνων τεχνασμάτων εξουσίας!

Το κύριο όμως χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ, αυτό που καθόρισε εν πολλοίς και την μακρόχρονη παραμονή του στη εξουσία, ήταν η άρρηκτη ερωτική του σχέση μαζί της! Σαν να γεννήθηκε ο ένας για τον άλλο. Εξουσία σημαίνει ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ σημαίνει εξουσία. Πέρα απο πρόσωπα, οράματα

Keywords
Τυχαία Θέματα