Ευθείες απειλές από τον Hakan Cavusoglu για τον Τούρκο στρατιωτικό

Ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Hakan Cavusoglu, όπως μεταδίδει το protothema.gr.



Αναλυτικότερα, με μηνύματά του στο Twitter

ο Cavusoglu αναφέρεται στο θέμα των Τούρκων αξιωματικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε μέλος της FETO που αφήνεται ελεύθερο", προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως "δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες".

Σε άλλο μήνυμα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει πως "εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά, αλλά η απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση" και προσθέτει σε άκρως επιθετικό ύφος ότι "οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε".

30 Dec

Hakan Çavuşoğlu✔@Hakan_cavusoglu

Replying to @Hakan_cavusoglu

Salıverdikleri her Fetöcünün Yunan halkı ve Yunanistan için ne büyük bir tehlike olduğunun farkında değiller. Dost olarak bize şimdiden uyarmak düşer; ancak siyasi sığınma hakkı tanıyarak sergilenen tavır hiç dostça olmamıştır.

Hakan Çavuşoğlu✔@Hakan_cavusoglu

Teröristlerin cirit attığı bir Yunanistan tablosunun kimseye faydası olmaz.

Bugün saliverdiginiz teröristler patlamaya hazır dinamit gibidir, patladığında ortada koruyacak bir ülkeniz kalmayabilir.

5:24 PM - Dec 30, 2017

44 Replies 77 Retweets 3232 likes

30 Dec

Hakan Çavuşoğlu✔@Hakan_cavusoglu

Replying to @Hakan_cavusoglu

Terör mevzuunda, “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” demenin bedeli büyük olur.

FETÖ sadece 15 Temmuz ile Türkiye'ye kast eden bir örgüt değil, dünya genelinde ülkelerin dizaynı için kullanıma sokuldu.

Hakan Çavuşoğlu✔@Hakan_cavusoglu

Salıverdikleri her Fetöcünün Yunan halkı ve Yunanistan için ne büyük bir tehlike olduğunun farkında değiller. Dost olarak bize şimdiden uyarmak düşer; ancak siyasi sığınma hakkı tanıyarak sergilenen tavır hiç dostça olmamıştır.

5:24 PM - Dec 30, 2017

11 Reply 1717 Retweets 5050 likes

Hurriyet: Η Τουρκία αντέδρασε, η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω

"Η Τουρκία αντέδρασε η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω" σχολίασε νωρίτερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet για την αίτηση ακύρωσης της χορήγησης ασύλου σε έναν από τους Τούρκους στρατιωτικούς στην οποία προέβη η Αθήνα.

Όπως αναφέρει το skai.gr, η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για "απόφαση σκάνδαλο", σχολιάζοντας την απόφαση της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου να χορηγηθεί άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που είχε προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη.

"Μετά την προδοτική απόπειρα πραξικοπηματικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016, ένας από τους οχτώ πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα έλαβε πολιτικό άσυλο. Από την άλλη πλευρά, το (τουρκικό) υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σκληρά στην απόφαση της Ελλάδας με μια ανακοίνωση που καθυστέρησε" σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα σε ανταπόκρισή της από την ελληνική πρωτεύουσα.

Κυβ. πηγές για Τσαβούσογλου: Να σκέφτεται και μετά να ομιλεί

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσαβούσογλου (σ.σ. ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης) προκαλεί με δηλώσεις και ενέργειές του. Τού ευχόμαστε στο νέο έτος, εφόσον θέλει να τιμά τη θέση που κατέχει, να σκέφτεται και μετά να ομιλεί", επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσαβούσαγλου σχετικά με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για τον Τούρκο αξιωματικό.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είχε κάνει λόγο για μη φιλική στάση εκ μέρους της Αθήνας, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση εκρηκτική.

Πηγή: capital.gr-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα