Εφτά χρόνια φυλάκιση για την Yulia Tymoshenko!


Πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Viktor Yanukovych πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, και στη συνέχεια ιδιωτική επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Σήμερα όμως, η πρώην πρωθυπουργός της χώρας Yulia Tymoshenko καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια φυλάκιση, για κατάχρηση εξουσίας, επειδή «υπερέβη τις αρμοδιότητές της».

Η παραπομπή της σε δίκη της δέχτηκε κριτικές από τους ηγέτες της ΕΕ και των ΗΠΑ, ως πολιτική δίωξη.

Η ίδια η Tymoshenko κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο

ότι προσπαθεί να την απομονώσει πολιτικά.

Όπως δήλωσε, «Η καταδίκη αυτή, που είναι του προέδρου, δεν θα αλλάξει ούτε την ζωή μου ούτε τον αγώνα που διεξάγω. Θα συνεχίσω να παλεύω για την χώρα μου, την ελευθερία της, και την ανεξαρτησία».

Τώρα σκοπεύει, λέει, να απευθυνθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η Tymoshenko κατηγορήθηκε ότι το 2009 διέταξε μια κρατική εταιρία φυσικού αερίου να υπογράψει συμφωνία με την Ρωσία, που οδήγησε την Ουκρανία να αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα από $200 εκατομμύρια σε προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Tymoshenko μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, παρά τη καταδίκη της, αν της δοθεί αμνηστία από το κοινοβούλιο. Αυτό επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι θεωρούν πως τυχόν φυλάκισή της θα απειλήσει τις σχέσεις της Ουκρανίας με την Δύση.

Wall Street Journal

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203499704576624263387184664.html?mod=WSJ_latestheadlines

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα