Εφαρμοστικός "γίγας" 600 σελίδων με 50 προαπαιτούμενα

20:27 8/1/2018 - Πηγή: Antinews

Ένας εφαρμοστικός νόμος "γίγας" της τάξης των 600 σελίδων που θα περιλαμβάνει 50 από τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης οριστικοποιείται με στόχο να κατατεθεί στη Βουλή πριν το EuroWorkingGroup της Πέμπτης. Αυτό αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, λέγοντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής πλευράς για να κλειδώσει το περιεχόμενο

του νομοσχεδίου.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να κατατεθεί ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα σήμερα στη Βουλή, αν και άλλες πηγές του ΥΠΟΙΚ θεωρούν πιθανότερο χρόνο κατάθεσης το απόγευμα της Τρίτης. Σε κάθε περίπτωση – εξηγούν – στόχος είναι να ανακοινωθεί πριν τη σύνοδο των επιτελών των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης την Πέμπτη, στην οποία θα φανούν οι πιθανότητες οριστικής συμφωνίας για την 3η αξιολόγηση.

Η γκρίνια

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές παραδέχθηκαν πάντως και "γκρίνια" των δανειστών για κάποιες από τις κυβερνητικές παροχές. Πρόσθεσαν όμως ότι "πάντα υπάρχει αλλά δεν αναμένεται να λάβει διαστάσεις".

Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα οριστικοποιηθεί η 3η αξιολόγηση και η εκταμίευση του επόμενου πακέτου δόσεων θα καταστεί εφικτή στις αρχές Φεβρουαρίου. Αναφέρθηκαν και σε ένα πακέτο άνω των 5,5 δισ. ευρώ.

Έως την υπουργική σύνοδο πάντως θα πρέπει να γίνουν πράξη και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα επί συνόλου 110 – που δεν απαιτούν νομοθετική ρύθμιση – και η πρόοδος αυτή να αποτυπωθεί στο Compliance Report της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο ίδιο κείμενο θα καταγράφεται και η επόμενη... γενιά – των 82 προαπαιτούμενων.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο "αγκάθι" στο νομοσχέδιο είναι το εργασιακό και η αλλαγή του τρόπου λήψης απόφασης για την απεργία. Περιλαμβάνονται επίσης οι διατάξεις για τα νέα επιδόματα, φορολογικές διατάξεις, παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων και ενέργειας αλλά και στις τράπεζες.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
600 δις, εφαρμοστικός νόμος, βουλη, απεργια, νέα, επιδοματα, τραπεζες, capital, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια ταξι, αξιολογηση, εφαρμοστικός νόμος, τα νεα, αισιοδοξια, ευρω, υπαρχει, ιδιο, κειμενο, πεμπτη, πιθανοτητες, ρυθμιση, αγορες, πακετο, πηγες
Τυχαία Θέματα