Ε, ρε Νίκο Hard, άσε ρε αδερφέ να πάρουμε μια ανάσα

Όπως έχω γράψει προ ημερών είμαι από αυτούς που αντιμετωπίζουν θετικά τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid - 19, μεταξύ αυτών, και του μέτρου απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας.

Κάνω μια παράκληση προς τους Κυβερνητικούς που σίγουρα (δεν) διαβάζουν Antinews, μιας και διακινούνται πλέον και επισήμως πληροφορίες για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα.

Ας υποθέσουμε

ότι το ανακοινώνετε το μέτρο.

Με πόσους αστυνομικούς ανά την επικράτεια, θα επιχειρήσετε να το εφαρμόσετε αν πχ. 500 χιλιάδες ή ένα εκατομμύριο Έλληνες αποφασίσουν, παρά την απαγόρευση, να βγουν από το σπίτι χωρίς καν να στείλουν SMS;

Να πάνε λ.χ. τα παιδιά στους ηλικιωμένους γονείς και να τους αφήσουν στην πόρτα λίγο ψητό αρνί στο φούρνο, για την ημέρα.

Ή να πάρουν από τους ηλικιωμένους γονείς ένα τσουρέκι που αγόρασε ο παππούς από το φούρνο της γειτονιάς πριν μια εβδομάδα για να το δώσει στα εγγονάκια που έχει να τα δει ενάμιση μήνα.

Ή να πάει ο νονός στο σπίτι του βαφτισιμιού του με το δωράκι του και το πασχαλινό αυγό και να τα αφήσει στην είσοδο για να τα πάρει ο κουμπάρος του.

Ή απλά να πάει κάποιος σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, να του χτυπήσει το κουδούνι και να του πει "Χριστός Ανέστη, Καλό Πάσχα", από την είσοδο της πολυκατοικίας.

Πόση Τροχαία θα έχει η χώρα ανά την επικράτεια το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα για να γράφει πρόστιμα και παραβάσεις;

Θεωρείται αυτό ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά που ανατρέπει τους σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού;

Αντί του σκληρού μέτρου την Άγια μέρα του Πάσχα αναλογιστείτε ότι ήδη ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη υπομονή και σχολαστικότητα στα μέτρα και συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για τιθάσευση της έξαρσης του ιού.

Ας μην εξαντλήσετε την αυστηρότητά την μέρα εκείνη.

Οι Έλληνες μείναμε ανεκκλησίαστοι για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια.

Μείναμε ακοινώνητοι για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια.

Μένουμε αφώτιστοι από το Άγιο Φως για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια.

Ε, ρε Νίκο Hard, άσε ρε αδερφέ να πάρουμε μια ανάσα.

Αφού από την Δευτέρα του Πάσχα, θα βουτήξουμε το κεφάλι πάλι στα σκατά της οικονομικής καταστροφής που ήδη συντελείται και θα επιταθεί στην μετά - καραντίνας εποχή.

Στείλε το Μεγάλο Σάββατο βράδυ ένα μήνυμα στα κινητά για να μας πεις ευχές, σε πιο ήρεμο ύφος, να δώσεις κουράγιο και παράθυρο ελπίδας. Πέντε κουβέντες, όχι πολλά, πέντε κουβέντες.

Από το Μεγάλο Σάββατο βράδυ και την Κυριακή, ακροβολίσου στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, στα διόδια, στα πάρκα, στις πλατείες, στις παραλίες και στα μέρη που έχεις παρατηρήσει ότι συγκεντρώνεται κόσμος και κλείσε αυτά Νίκο. Να μην υπάρξει συνωστισμός πολλών ανθρώπων σε συγκεκριμένα σημεία. Με ευγένεια, όσους βλέπεις, να τους απομακρύνεις. Αλλά μην κλείνεις τους ήδη έγκλειστους περισσότερο μέσα.

Και την Κυριακή του Πάσχα, ξύπνα μας με ένα μήνυμα στα κινητά, να μας λες Καλό Πάσχα και να μας θυμίζεις ότι πρέπει να είμαστε και εκείνη την ημέρα πάλι προσεκτικοί, πάλι σχολαστικοί με την καθαριότητά μας και την ατομική υγιεινή και περιορισμένοι ως προς τις μετακινήσεις μας. Να προτιμήσουμε το τηλέφωνο ή το internet για ευχές και να μη βγούμε και αν είναι να το κάνουμε, να πάμε μια διαδρομή, με το μηνυματάκι μας και μόνο αν είμαστε απολύτως υγιείς και με πλήρη ατομική προστασία.

Θα σε ακούσουμε Νίκο, όπως σε ακούμε εβδομάδες τώρα και εκείνη τη διαδρομή που μπορεί να την προετοιμάζαμε στα μουλωχτά και με πατέντα, μπορεί να την αναβάλλουμε.

Καταλαβαίνουμε τον αγώνα σου, τα ξενύχτια τα δικά σου και της ομάδας σου, το άγχος των λοιμωξιολόγων και την εθνική προσπάθεια που γίνεται να τη βγάλουμε καθαρή από έναν πανδημικό εφιάλτη που μας βρήκε από το πουθενά για την αντιμετώπιση του οποίου το σύστημα υγείας της χώρας ήταν απροετοίμαστο.

Δώσαμε το χρόνο στην Πολιτεία να εξοπλιστεί μέσα σε πέντε εβδομάδες όσο καλύτερα μπορούσε.

Συνεργαστήκαμε.

Δεν θα ρίξουμε τώρα την καρδάρα.

Όσο χαβαλές λαός και να είμαστε, όσο απείθαρχος, όσο χύμα, υπάρχει ακόμα φιλότιμο.

Χτύπα εκεί Νίκο, χτύπα εκεί και θα κάνεις θαύματα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα