Διαξιφισμοί αρχηγών των Ε.Δ. με άρωμα ΚΥΣΕΑ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος και γνωρίζει καλά ότι πρέπει να προχωρήσει γοργά σε ενέργειες, που θα φέρουν την ανάπτυξη και θα επαναφέρουν την ευημερία στους δεινά χειμαζόμενους έλληνες πολίτες. Όμως, για να γίνουν γρήγορα τα απαιτούμενα βήματα προόδου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη περιβάλλοντος σταθερότητας και ασφάλειας.

Η εξασφάλιση του απαιτούμενου ασφαλούς περιβάλλοντος, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί η ευημερία της Χώρας είναι έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Επομένως, οι Ένοπλες

Δυνάμεις μας θα πρέπει να έχουν ισχυρή στρατιωτική ηγεσία, αποτελούμενη από αρχηγούς που θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν την Εθνική Κυριαρχία με κάθε κόστος.

Δυστυχώς οι σημερινοί αρχηγοί, όσοι αποτελούν κατάλοιπα της επιλογής Μπεγλίτη, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αξία και τις υπευθυνότητες της θέσης που κατέχουν όπως διαφαίνεται από την σφοδρή αντιπαράθεση του ΑΓΕΝ με τον ΑΓΕΕΘΑ , για θέματα επιχειρησιακών αρμοδιοτήτων, που αποτελεί κοινό θέμα συζήτησης μεταξύ των επιτελείων το τελευταίο διάστημα.

Η αντιπαλότητα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερο δημοσίευμα- με τίτλο “Ποιος διευθύνει την ορχήστρα στο ΥΕΘΑ;”- όπου είχαν επισημανθεί οι ηγετικές ελλείψεις των αρχηγών.

Το ενδιαφέρον στην αντιπαράθεση των δύο αρχηγών δεν εστιάζεται στο αίτιο αλλά στο ότι η συμπεριφορά αυτή δημιουργεί κλίμα κακής συνεργασίας το οποίο εισπράττουν τα στελέχη των επιτελείων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται-ακόμα παραπάνω- η εύρυθμη λειτουργία του στρατεύματος. Με άλλα λόγια, οι δύο αυτοί «κύριοι» παίζουν ένα ιδιοτελές παιχνίδι φιλοδοξιών εις βάρος της Εθνικής Άμυνας δίνοντας αντίστοιχο παράδειγμα στους υφισταμένους τους, που υποτίθεται ότι θα πρέπει να εμπνεύσουν ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να τους εμπιστευτούν.

Ο πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό πρέπει να δώσει τάχιστα μία ισχυρή στρατιωτική ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, αποτελούμενη από αρχηγούς, που θα έχουν ως πρώτο μέλημα την προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας και δεν θα ερίζουν για το «ποιος θα διευθύνει την ορχήστρα», δεδομένου ότι αυτό είναι ρητά καθορισμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα