Δέσμευση Σαμαρά ότι δε θα μειωθεί ο κατώτερος μισθός

Την υπόθεση του κατώτατου μισθού παίρνει πάνω του ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να κλείσει μια πληγή που άνοιξε με τη «γκάφα» του Γ. Μέργου. Σε δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς σχετικά με το αν θα μειωθεί ή όχι ο κατώτερος μισθός αναφέρει:

«Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε» λέει στη RealNews ο κ. Σαμαράς. «Εμείς τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις

κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλλεις, εκ των προτέρων, συνήθως τις καις…», υποστηρίζει για το θέμα του λάθους του ΔΝΤ.

Στη νέα δανειακή σύμβαση έχουν προστεθεί ρήτρες ότι «αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας», όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός. Οι προσθήκες έγιναν «επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης».

Προειδοποιεί επίσης ότι «όταν κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν αλλά δεν θα τους αφήσουμε», προσθέτει.

Ο Τσίπρας «βιάστηκε να γεράσει», σχολιάζει εξάλλου για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς «μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος. Κι ας είναι νέος».

Εν τω μεταξύ, ο νέος υφυπουργός ΕΣΠΑ, Κ. Βιρβιδάκης, ορκίστηκε παρουσία του πρωθυπουργού και σε σύσκεψη που έγινε μετά στο Μαξίμου, μαζί με τον Κ. Χατζηδάκη και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, δόθηκαν νέες συστάσεις για επιτάχυνση στην απορρόφηση των κονδυλίων και ανάπτυξη για περισσότερες θέσεις εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά, που ακούστηκε να λέει στον Κάρολο Παπούλια «από σύσκεψη έρχομαι και σε σύσκεψη πηγαίνω» μετά την ορκωμοσία. Ο βουλευτής Χανίων που αναλαμβάνει το κρίσιμο μέτωπο των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης, έχει διατελέσει στο παρελθόν δήμαρχος Χανίων. Θα έχει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού υπό τον Κωστή Χατζηδάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα