Δερβενοχώρια: Κάηκαν 5.000 στρέμματα παρθένο πευκοδάσος

Μόνο καπνοί και μικρές εστίες εντοπίζονται πλέον στο ανατολικό και δυτικό μέτωπο στα Δερβενοχώρια, καθώς οι βόρειοι άνεμοι, χαμηλής έντασης, που έπνεαν στην περιοχή βοήθησαν τους πυροσβέστες και τους πιλότους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις δεκάδες μικρές ενεργές εστίες που καίνε ακόμα στην περιοχή.

Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι και δεν χαρακτηρίζουν ακόμα τη φωτιά που υπολογίζεται πως έχει κάψει 5.000 στρέμματα παρθένου πευκοδάσους, σε κατάσταση ύφεσης, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενταθούν οι άνεμοι και να προκληθούν αστραπιαία αναζωπυρώσεις. Στο σημείο επιχειρούσε μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις που έχουν εμπλακεί για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στην Αττική, όπως είχε γίνει στην καταστροφική πυρκαγιά του 2007, που ξέσπασε από το ίδιο σημείο και ισοπέδωσε την Πάρνηθα.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 140 άντρες της Πυροσβεστικής με 76 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 100 στρατιώτες, δεκάδες κάτοικοι και εθελοντές, 23 οχήματα των ΟΤΑ, 10 ιδιωτικές υδροφόρες και 17 βαρέα σκαπτικά μηχανήματα, που ανοίγουν συνεχώς ζώνες πυρασφάλειας και οδούς πρόσβασης στα πεζοπόρα τμήματα.

Το στοίχημα της χθεσινής νύχτας που ήταν να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό του Πράσινου κερδήθηκε, ενώ το μέτωπο από τις διάσπαρτες εστίες που άλλοτε δυνάμωνε από τους ανέμους και άλλοτε έπεφτε η ορμή του, μετακινήθηκε προς την Πάνακτο. Επίσης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν τοποθετηθεί έτσι, ώστε σε καμία περίπτωση να μην κινδυνεύσουν τα χωριά.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα