Δεν υπέγραψε τη νέα ΕΣΣΕ ο “μαρξιστής” Δασκαλόπουλος

Να που θα παραδεχθούμε και σε κάτι τον κ. Τσίπρα. Χθες, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλο, ο οποίος ζήτησε ειλικρινή και γόνιμο διάλογο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να δείξει ότι το πιστεύει υπογράφοντας νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και ο πρόεδρος του ΣΕΒ,

διέλυσε την προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη, να υπογραφεί από όλους σύμβαση ώστε να μη χαθεί το επίδομα γάμου για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Η σύσκεψη που έγινε μεταξύ εργοδοτών και συνδικαλιστών κατέληξε σε συμφωνία για την υπογραφή εξάμηνης σύμβασης (+ ένα χρόνο), με την διατήρηση του επιδόματος γάμου (10%). Η σύμβαση, ωστόσο, συμφωνήθηκε μόνο από εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και ξενοδόχους καθώς ο κ. Δασκαλόπουλος αρνήθηκε τη νέα Σύμβαση και μίλησε για κάποιο Πρωτόκολλο που πρώτη φορά άκουγαν όλοι.

Ο ΣΕΒ προηγουμένως με ανακοίνωσή του καλούσε τα μέλη του να συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου και μετά τη λήξη της μετενέργειας της σύμβασης (αύριο 15 Μαΐου ). Ωστόσο, στην κρίσιμη σύσκεψη αρνήθηκε να υπογράψει τη νέα σύμβαση, προτείνοντας «πρωτόκολλο συμφωνίας επί βασικών θεμάτων και αρχών», κάτι που επέρριψαν όλοι οι υπόλοιποι φορείς.

Ενδεικτική της διάστασης απόψεων που υπήρξε στους εργοδοτικούς φορείς είναι η δήλωση του προέδρου των εμπόρων κ. Β. Κορκίδη:

«…Η υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ‘παρά ένα’ και με ‘μείον ένα’ κοινωνικό εταίρο σημαίνει ότι από αύριο δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η ΕΓΣΣΕ δεν αντικαθίσταται από κανένα ‘πρωτόκολλο συμφωνίας’ και ο ΣΕΒ με την άρνησή του να υπογράψει απομονώνεται από τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους. Δηλώνω ικανοποιημένος αφού οι προσπάθειές μας είχαν ως αποτέλεσμα να διασωθεί το κοινωνικό επίδομα γάμου…»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι εργοδοτικοί φορείς εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του κ Δασκαλόπουλου λέγοντάς του ότι δεν εκπροσωπεί παρά λίγους εργαζόμενους ενώ ακούστηκαν και διάφορα περί… κρατικοδίαιτων και ανάλγητων βιομηχάνων που κάνουν δημόσιες σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία. Φανερή η αιχμή για το φλερτ μεταξύ του ΣΕΒ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα